fredag 7 september 2012

Blommig fredag - förväntanDet var ett riktigt klurigt tema, "förväntan" och när jag åkte hem i regnet i torsdags, funderade jag på vad som varit säsongens största förväntan. Jag har inte gjort några större rokader i trädgården i år, ingen växt jag väntat speciellt mycket på - men så... kom jag på att jag förra sensommaren mekade ihop två växtstöd av armeringsmatta, som två tvillingtorn, som om du vill, kan se HÄR.

Vid dessa två växtstöd planterade jag klematis och två slingerstormattar och det blev banne mig riktigt fint!

Först den blåa som slingrar sig i det ena växtstödet,och den vinröda.
Att växtstödet blev så höga var för att Slingerstormhattarna (pluralis?) skulle få växa precis så mycket som de ville - och det gjorde de, rankorna växte rakt ut i luften från var sitt stöd och när de möttes i luften, tog de tag i varandra och fortsatte sitt slingrande till det andra växtstödet :)

Fler blommiga bidrag finns på bloggen Bland rosor och bladlöss.


Trevlig, blommig fredag på er


30 kommentarer:

 1. Snyggt! Verkligen läckra torn du har fått till. Trevlig helg. /Anette

  SvaraRadera
 2. Wow vad fint! Snygg kombo med torn och slingerstormhattar.
  Ha en bra fredag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det blev riktigt snyggt! Jag har ingen "tumme" med slingerstormhatt:( har försökt hur många gånger som helst, i år såg det dock lovande ut för ett tag men igår när jag tittade på den så såg den väldigt ledsen ut:( Hoppas att den kommer med full kraft nästa år så att den inte dör den här också:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så fina torn du gjort!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Himmel så snyggt det blev och så läckert att de möts där uppe och kramar varandra.MVH

  SvaraRadera
 6. Verkligt fina torn! Ha en fin weekend.

  SvaraRadera
 7. Men vilken fin liten kärlekshistoria. så romantiskt vackert! :)
  Trevlig helg!
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Oj, vad fint det blev när de växte över till varandra!

  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 9. Så fint. Och det är väl inte dumt när växterna "själva" formar sig, men jag kan tänka att fast Du inte "gjort" särskilt i trädgården så har det nog pysslats en hel del där??
  Du hann inte med Skåne i sommar??? och då har du väl inte fått Blåeld till Fjällbacka?
  Ha det fortsatt gott
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 10. Oj vad jag blir avis på dej!!! så fina Slingerstormhattarna blev(stödet blev också jätte fint förståss) har i två år i rad försökt fröså sådana utan att lyckats och inte fått tag på dom i butik heller...
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Riktigt snygga. Ska nog tjata på mannen om nåt sånt :-)

  Kram

  SvaraRadera
 12. De två tornen möts genom en grön omfamning.
  Tjusigt.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 13. Så fina! Visste inte ens att det fanns Slingerstormhatt.

  SvaraRadera
 14. Ja, det var fint med slingrande stormhattar!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 15. Men ooo vilken go idé, slingerstormhattar har jag inga än. Vad vackert det blev. Kanske nästa växt som skall skaffas till min trädgård. Önskar dig en riktigt fin blommig fredag/Gela

  SvaraRadera
 16. Det var verkligen ett snyggt stöd du gjort! Är den blå lika blå som " vanliga"? Ha nu en härlig blommig fredag!

  Kram

  SvaraRadera
 17. Galet snyggt och så vackert, vilken härlig tolkning av temat! Underbart med att stormhattarna möts uppe i luften, skulle kunna falla under ett tema som Kärlek :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 18. Det ser jättefint ut! Vilken bra idé.
  Ha en fin helg,
  Carina

  SvaraRadera
 19. Jättefint! Jag har den vinröda men visste nog inte att det finns blå också. Jag har på min lista att ordna annat/bättre stöd för min slingerstormhatt.

  Kram

  SvaraRadera
 20. Så fina! Den vinröda var helt sagolik. Vill ha.....
  Önskar dig en revlig helg/Elisabeth

  SvaraRadera
 21. Minns de där tornen....vad kul att det blev som förväntat.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 22. Slingerstormhatt, har aldrig sett förut. Nu planterade du förväntningar hos mig - att också hitta en sådan planta. ;) Så fint!

  SvaraRadera
 23. Slingerstormhattarna är underbara. Särskilt gillar jag deras relativt sena blomning. När jag besökte Tommy Ahnby i början av augusti fanns där en rosa variant och den kunde jag inte motstå. Ännu inte planterad - väntar på klätterstödet :-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 24. Kärlek på hög nivå :) Armeringsmattor som växtstöd är såååå....bra. har flera st :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 25. Vad snyggt Lotta! Slingerstormhattar kan man inte ha för många av;)! Den rosa, som Birgitta nämner, gör mig hagalen innan jag ens sett den;)))!/Anja

  SvaraRadera
 26. Ursnygga ställningar och passande med stormhatarna där.
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 27. Hej!
  Väldigt vackert och nu har sååå många visat bilder på Slingerstormhatten att jag riktigt nyfiken på den!
  Med tanke på din komm. och visning av min trädgård i större helhet, så har jag faktiskt inga riktigt enhetliga bilder, ty trädgården går runtom huset och jag är liiite restriktiv till att lämna ut allt på nätet.
  Men..lovar göra en visning av ngt slag nästa inlägg ;)
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 28. Du, det blev så himlans fint.

  & tänk så bra när förväntan omvandlas till förnöjsamhet, som för dej.


  Kram Lissen

  SvaraRadera
 29. banne mig vad tjusigt! Slingerstormhatt. Nya för mig, men de är ju hur fina som helst. Har noterat på vill-ha-listan!

  Jag har faktiskt köpt mig en vinkelslip i sommar. Tröttnade på att använda bultsax till armeringsjärnen/näten. Vinkelslipen äger!

  Kram Tamara

  SvaraRadera