söndag 9 september 2012

Oj, vilken respons!


så jättekul att jag kunde inspirera er till att bli förtjust i slingerstormhatt :) den är verkligen en fin klätterväxt så här på sensommar/tidig höst men den kräver sitt växtstöd. Tigg gärna fröer om någon har (facebook har många fina, trevliga trädgårdssidor), de är inte så svåra att så, min vinröda är självsådd, i fjol fick jag inga ärtskidor för de var så unga men kanske i år? Birgitta skrev att hon köpt en rosa........ suck..... det skulle jag ockås vilja ha, får leta med ljus och lykta efter en!

Det är inte heller så svårt att knåpa ihop ett växtstöd själv av armeringsmatta, det som kan vara klurigt är att ha en så kraftig bultsax så du kan klippa armeringsnätet i rätt storlek.

Mina är inte svetsade, utan jag hade tång och najdtråd - och ljudbok i örat för det tog sin tid - och jag virade och virade och det blev fast och bra. Mina växtstöd var trekantiga och då kunde jag liksom fläta in armeringsmattan i varandra och det håller dem på plats undertiden jag najdade fast dem. För att få dem stå stadigt i jorden, grävde jag ned dem ungefär 1 meter, man kan också banka ned armeringspinnar som extra stöd.

Roligt är också att:
1 - det finns fototema så bilderna jag tagit kommer till användning,
2 - att det som jag ser varje dag här hemma hos mig (man blir jInspiration och andra tipsu lite hemmablind.....)  kan med bilder på bloggen bli synligt på ett annat sätt och inspirera andra. Så de där bilderna ni tagit, vardagsbilderna - lägg upp dem på bloggen, även om ni inte tycker de "är något speciellt", för de kan inspirera andra! Det är ju så bloggar fungerar... jag älskar att läsa om andras växter, blommor, pyssel, arrangemang - jag får så mycket inspiration! och får tummen ur..... att gå ut och trädgårderera :)

En av mina liljor som blommade fint i augusti


Det var allt just nu, jag skall strax se om det blev några bilder i helgen till ett annat fototema: Fototriss, där orden är "mönster", och det finns det ju massor av :)

Hej på er


2 kommentarer:

  1. Blir alltid lika glad när jag ser att du gjort ett nytt inlägg. Du skriver nog alltid om något som tilltalar mig tror jag.

    När det höstat till sig lite mer (= blommat av, blivit kallare, fuktigare...) så ska jag flytta en del och även fundera på vad som ska bli nästa växtstöd till min slingerstormhatt.

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Inspiration och nya idéer kan man aldrig få för mycket av så jag fullkomligt suger i mig av andras fina tips på bloggarna:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera