söndag 2 september 2012

säsongens sista segling?ja, kanske sista seglingen med övernattning.... för min del i alla fall tror jag. Vi hade extragastar med oss, Johanna och David, det är alltid gott med lite avlösning i seglingen :) Vädeprognosen var sisådär så natthamn vid land kändes tryggt och vi valde charmiga Klädesholmen - där finns nämligen en öppen restaurang så vi kunde lyxa till oss med att ät ute.På lördagen var det soligt, lite blåsig och kall vind men väl i land var det skönt och vi promenixade i solskenet, gick förbi kända "Salt och Sill" och tittade på deras flytande hotell, som sedan sist fått sig ett pergolaaktigt tak upptill, och medan grabbarna fiskade, slappade jag och Johanna med bok.

På promenixen hade vi spaning på Fototrissens tema "blad" och visst fotade jag blad från växter både högt och lågt men valde andra sortes blad till mitt bidrag.Just sådana här sensommardagar så är det både sommar och höst på en å samma gång, luften är hög och lite krispig, solen är stark, stockrosorna har bara blommor högst upp på toppen och de flesta blad börjar färgas röda.Ni har väl sett att det nästan är fullmåne? Därför blev jag lite konfunderad över vädret på söndagen, regntunga moln och kuling, det brukar nämligen vara bra väder vid fullmåne!Som tur var så fick vi inte mer än lite regndugg över oss på färden hem, men..... det blåste bra och himla tur jag tog en sjösjuketablett, japp, jag lider av sjösjuka så en lite tablett är ett måste när det blåser mer än 10 s/m (det blåste konstant 9-10 och upp till 15 i byarna), det brukar fungera bra, jag blir bara lite trött och därför är det gott med lite extragastar på båten :)

Så nu sitter vi nöjda i soffan, maken och jag, behagligt trötta och lite sveda på näsan och laddat batterierna för nästa vecka.

Ha det allra bäst ♥
9 kommentarer:

 1. Verkar som om ni haft en riktigt skön helg på Klädesholmen:) Skulle nog också behövt en sjösjuketablett för jag blir lätt sjösjuk. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken fin avslutning på segelsäsongen för din del! Så vackra bilder du tagit. Tur att du hade sjösjuketablett med:)).
  Ha en bra start på veckan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så härligt det låter, ja förutom sjösjukan förståss....
  Vilken superladdning för veckan det måste bli.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att ni laddat batterierna efter en sån helg, det lät jättemysigt!!

  Kul att hitta hit, jag blir följare direkt:)

  Mvh Milla

  SvaraRadera
 5. Samma fina måne som jag tittade på med barnbarnet....

  SvaraRadera
 6. Dagar som är både höst och sommar, dom brukar kännas som bonusdagar med extra +

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt sätt att ladda batterierna Jag har ju en bit till havet och ingen seglarvana alls, men vi hade möjlighet att ta oss till fjällvärlden i lördags för vandring i härligt solsken.

  SvaraRadera
 8. Jasså, inte trodde jag att de som seglar kan bli sjösjuka, trodde att ni är jätte vana
  vid gungeligung på havet. Men där ser man att även ni båtfolk kan bli dåliga, men jag beundrar er ändå som vågar. Jag är inte seglarvan alls men gillar havet och att få åka ut i det blå, men det är speciellt att segla, särskilt när det blåser.När min syster levde brukade vi segla ut i Göteborgs-skärgård med familjen t.ex Domsö, det var helt underbart att få bese sig på dessa underbara mysiga öar.Hennes man ägde en segelbåt, gör nog det ännu och den äldsta sonen, så någon gång ska vi ut med sonen Cristian när tid finnes.
  Ja förstår dig väl, ett mycke bra sätt att ladda batterierna på, skulle gjort desamma.
  Må gott / Eva

  SvaraRadera
 9. Så nydelig kveldsbilde du hadde på slutten av dette innlegget

  SvaraRadera