söndag 2 oktober 2011

En höjdardag

.

Ja, det var verkligen en höjdardag idag, söndag  - på många sätt :)

Tog på mig trädgårdsjeansen, fram med spade och grep och grävde i flera timmar. Resultatet blev riktigt bra:


De två växtstöden i armeringsmatta är trekantiga - gillar formen och själva trekanten går igen i träspaljen mot grannens tomt (den som byggdes i somras). De finns numera i rabatten mot gatan och kommer ta lite insyn men ändå släppa igenom ljus och så är det ju fint när man promenerar på gatan :) Jag har fyndat några knoppar på loppis och det var ju tur att jag satte på dem innan växtstöden grävdes ned - de är ungefär 220 cm höga.
Jag kunde inte fota växtstöden när det stod i rabatten för dels så blev det för mörkt, men också så var bakgrunden tydligare än växtstöden och grannens hus är inte roligt att visa upp på bloggen :)

Jag fick planerat några klematis som vuxit ur sin kruka *skäms Lotta* och när Slingerstormhatten gått i vintervila, skall även den flyttas.

Jag fick grävt bort kirskålsrötter, flyttat växter, grävt bort perenner som vuxit upp i kolonier - visst är sköldpaddsörten fin om hösten men jag behöver inte ha 4 stora ruggar i min lilla rabatt!

Delar av Lagerhäggshäcken dog i vintras och jag slet med både spade och spett för att få upp de döda! Hua mig vad tungt! men nu finns det två hål som skall fyllas med nya, frodiga plantor. Tog ett tag med sågen och hoppas att föryngringsbeskäringen visar sig till våren - får nog ta en omgång nästa år med för att få en skirare häck och inte bara tjocka stammar.

Det känns i min kropp att det var ett tag sedan grävmusklerna användes men nu blir det "vila" i ett par dagar - jag hinner inte vara efter jobbet nu när det mörknar så fort. Känner mig så nöjd med dagen ♥

9 kommentarer:

 1. Måste säga att växtstöden blev väldigt fina! Knopparna gör sej verkligen där på toppen.

  SvaraRadera
 2. Oj vad flitig du varit idag och vilka fina klätterstöd du gjort;)) Det kommer att se ståtligt ut med så höga fina ställningar. Själv har jag inte gjort många knop idag - jo jag var ute i skogen och plockade svamp om det räknas till arbete;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Gillar dina växtstöd!!skönt att slippa svetsa.
  Du fick en massa gjort och visst känns det skönt att ta rejäla tag ibland.
  Ha en bra vecka
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Snygga de kommer att bli ett fint blickfång i din trädgård//Britt

  SvaraRadera
 5. Vilka imponerande växtstöd, så höga och jag gillar ju armeringsjärn, tycker det är snyggt i trädgården!

  SvaraRadera
 6. Så snyggt! Armeringsjärn i en trekant? Hmm.. DET tål verkligen att funderas på! :)

  Ha en bra kväll!

  Kram/VEronica

  SvaraRadera
 7. Är det gardinknoppar tro? Fint blev det. Visst är det gott och läkande för själen att få jobba i sin trädgård. Ha det gott kram!

  SvaraRadera
 8. Man mår ju så bra efter en sådan dag. Härligt!

  Mycket fina växtstöd med knoppar.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Snygga växtstöd / klätterstöd. Var har du hittat 'knopparna'?
  De passar så fint till armeringsmattan.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera