torsdag 7 april 2016

Väntar.....


Nu väntar jag på att:


 • förkylningen skall gå ur kroppen
 • jag väntar på att regnet skall ta slut så jag kan gå ut och "våra" i trädgården
 • jag längar efter att plantera om penseérna jag köpte i tisdags
 • jag väntar på solen och värmen
 • jag väntar på Fredag..... då högstryckstvätten skall göra mig sällskap och få bort gröna alger 


Under tiden som vi väntar (maken väntar på fiskeväder) så pysslar vi hemma. Jag kammar ulllockar från fåret Ulla - när man kammar ullen blir den slät och fin och lätt att spinna, kardar man ullen så lägger sig fibrerna lite huller om buller och garnet man spinner blir lite rufsigt.
Ulla har långa, fina lockar i grå nyanser och passar bra till att kamma. Jag spinner två tunna trådar som sedan tvinnas till ett tvåtrådigt garn. Blir det mjuk så kan garnet bli en kofta - blir det lite strävt - får det bli raggsockar.

Om det tar tid? Japp - men det är det som är grejen - tid har jag (välja bort annat) och känslan man får när man stickar i garn där jag själv har gjort allt från att ha köpt fårull hos uppfödaren (må-bra-får), tvättat ullen, förberett och spunnit garn - den känslan är som att äta solmogna tomater som du odlat själv :)

På torsdagskvällar är det stick- och spinncafé i Kulturhuset Blå Stället i Angered, kl 17-20. Jag brukar åka dit och nörda in mig på både stickning och spinning. Det är en jättebra lokal för olika pyssel/hantverk - tillgång till mycket materiel och redskap och nästan allt är gratis! Vill jag t.ex färga ull eller garn med kvalitetsfärg, finns både utrustning och färgämnen och god hjälp att få. Jag är så glad att jag träffade på gänget som är här - det ger så mycket glädje och utbyte av kunskap och möjligheter och har räddat mig från vinterns tristess :)

Skall se om jag kan få till en bild från våra aktiviteter i kväll.

Ha en bra torsdag :)
2 kommentarer:

 1. Jag förstår dig till fullo Lotta. Gjorde samma sak ett år när jag bodde i Frankrike och det fanns lokala damer som kardade, spann och stickade. Jag var nog yngst, 18 år, och det är 40 år sedan nu men känslan infann sig direkt när du berättade.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. Graviditetsstavning

   Radera