onsdag 30 mars 2016

Mars månad och allt som händer

Idag är det näst sista mars och det är kallt som sjutton! Jag har en ledig vecka och hade tänkt trädgårderera men en envis förkylning satte stopp för den aktiviteten. Så det blev möjlighet att få igång datorn (som fått sig en översyn och är lite snabbare numera).

Påskhelgen tillbringade vi vid stugan och ungdomarna var med. Blivande svärsonen - ja, nu är han blivande svärson på riktigt! för det skall bli bröllop i september, David och Johanna gifta sig och det kommer de göra i vackra kyrkan i Fjällbacka :)


Som sagt, David hade med sig motorsåg och några stora träd blev nedsågade - luftigare kring garaget och lagret med ved, ökade i storlek. Vädret var kallt, regn och blåsigt men vi hade det mysigt inomhus.

Vi har varit på resande fot, maken och jag, i januari, ända till Sydafrika! Ev skall maken arbeta där en period och vi var på en "tjänsteresa" för att titta på eventuella hus att hyra. Vi hittade ett hus som passa oss och nu väntar vi på slutgiltligt besked om hur det blir med makens jobb.

Vi tog ledig en dag och åkte på Safari. Halv fyra på morgonen blev vi hämtade och efter 1,5 timme var vi framme vid Pilanesberg nationalpark och vi fick se en vacker soluppgång.Vi körde runt i jeepen, eller hoppade fram rättare sagt ;)


Bästa tidpunkt för att få se de vilda djuren är tidig morgon men nationalparken är stor så vi fick inte se alla djur som vi hade hoppats men det var gott om Gnu:er,


även Zebror.


  Vi fick i alla fall se rumpan på en Noshörning :)


Mycket vackra vyer!Det var roligt och vackert att se landskapet och alla vilda djur. Varmt? Japp, 30 gr i skuggan.... tur att vi hade en pool på hotellet :)

Chauffören som körde oss var riktigt trevlig och det småpratades om landet, politik, arbete/arbetslöshet etc och jag har klart ändrat uppfattning om Sydafrika, framför allt Johannesburg som är en fin stad - om man undviker "downtown" nattetid, men ingen sydafrikan besöker den stadsdelen och det gör man inte som turist heller.

Det var mycket fin och god på mat och vin - förstås :) och restaurangerna höll god kvalite. Kranvattnet är ok att dricka men inte gott. Att handla mat är som att gå in på ett svenskt ICA - allt finns. Det som är dyrt är elektricitet och de flesta hus har ett el-kort som man tankar med pengar - som ett kontantkort till mobilen och sedan gäller det att hushålla med elen.

Sydafrika är en f.d Holländsk koloni så språket, "afrikans" är Holländska. De flesta pratar Engelska och sedan är det olika, lokala "stamspråk" - det som jag vill kalla afrikanska :) Lustigt att se alla vägskyltar/gatuskyltar med Holländska namn i Sydafrika. Och ja, absolut att jag kan tänka mig att vistas där periodvis - framför allt värmen :)

Det var allt för idag :)


2 kommentarer:

 1. Tack för den fina trippen till Sydafrika, häftigt! Aha, så ni kanske ska flytta dit, tänk så spännande. Hoppas du skriver här och talar om hur det går.
  Härlig påskhelg du haft i stugan. Vi var också på landet och hade det gott:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej, ett mycket intressant inlägg, som vanligt blir jag avund på alla dem som reser och får se fantastiska platser, (jovisst kan man resa dit men det finns många platser man vill se).
  Förstår att det var en spännande och givande resa och att få bo där en tid blir ju ändå mera spännande.
  Ett bröllop i Fjällbacka kyrka blir ju också mycket speciellt och underbart.
  Jag har faktiskt varit inne i den kyrkan, den ligger ju vackert också.
  När vi varit i Fjällbacka sommartid är det givetvis fulltproppat med folk och bilar,
  då ställer vi bilen vid kyrkans parkering, där står knappt några bilar.
  Det är mycket roligt som ska hända hos dig detta året, grattis till alltet.

  Ha de så gott, kram/ Eva

  SvaraRadera