torsdag 25 februari 2016

Resume 2015 - jag ligger ju lite efter.......


Ja - vad hände egentligen under 2015? Jag gör en liten summering för dagboken, för goda minnet och sedan kan jag "vända sida" till nuet.

Snöigt och kallt avslut på 2014 och början på 2015, då var vi i Sälen - hela familjen.

Början av 2015, hela våren egentligen,  tillbringade vi mycket tid i "stugan vid  havet". Fuktskada i köket reparerades i full storm och sedan påbörjade vi bytet av kök - till slut blev allt så himla bra :)
April-maj

Min nya hobby att spinna garn från ull är jätterolig! Massa nya vänner och äventyr står för dörren, som tex att besöka fårägare, gosa med lamm och även så att fika med lamm :)


Juni
Äntligen härligt väder och tiden räcker knappt till för mig  - jag har ju så mycket att göra :) Vara vid stugan, trädgårderera, spinna, segla men konstigt nog hinns allt med.

Vi tog en långhelg på Österlen - vackra Österlen! Besök i trädgårdsbutiker (nytt vattenblänk till trädgården) och även så en fisketur för de manliga medresenärerna.

Juli

Jag är på spinncafe på Billströmska folkhögskola och träffar massor av "nördar" och lyssnar på Ann Arvidsson, Sätila, som berättar om olika spinnrockar.

Det blommar vackert i krukorna vid stugan - nejlikor är en fantastisk växt vid tuffa klimat.


Augusti

Dags att hälsa på Johanna och följa med henne och katten Cheri på svamptur.

En härlig seglats till Läsö blev en fint och minnersvärt avslut på båtsäsongen. Nu planeras det massor...... för en alldeles speciell händelse :)
September

Äntligen! 6 september 2015 - Sofia och Hiroshi lovande varandra kärlek i nöd och lust, i Botaniska trädgården i Göteborg - inte ett öga var torrt.....

Ja - så kan det gå :) Det börja med en studieresa till Japan och slutar med bröllop. Planen är att hon skall flytta till Hiroshi, i Tokyo under 2016.

Oktober

En lång, vacker och varm höst. Många aktiviteter sker i "ullens tecken" och det är ullutställnng, fårklippning och spinning för hela slanten.

Stickning står också på schemat och inför vintern har vi siktat in oss på vantar - härligt att umgås med likasinnade "nördar" - precis som i trädgårdsvärlden/med trädgårdsvänner :)


November - december

November var mörk och lite trist. Vi renoverade badrum med stambyte och tålamodet sattes på sin spets - men det blev bra till slut :) Fantastiskt med golvvärme - både för kalla fötter men också för att torka fårull :)

Det pysslas och förbereds för julfirande hemma i lugn och ro.

Snön kommer och jag kastar snöboll med Tiger.

Det var ett händelserikt 2015 och vi inleder 2016 med fler förändringar i våra liv :)


5 kommentarer:

 1. Ett härligt händelserikt år. Hoppas 2016 blir lika bra!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. En innholdsrik oppsummering av 2015, og inspirerende med spinning av ull. Deilig å få tid til sånne hobbyer.:-)
  Romantisk med bryllup i Botaniska i Gøteborg, men Tokyo virker langt unna...
  Ha et fortsatt godt 2016.

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka Lotta, har undrat och saknat dig på bloggen, tänkte bara inget allvarligt hänt. Men efter att läst igenom din årskrönika förstår jag att du knappt hunnit med att blogga.
  Vilket händelserikt år och så fantastiskt roligt med ett bröllop, det var väl höjdpunkten på alltet, man träffar ju hela familjen på detta viset.
  Ja tänk att få möta kärleken i Japan, vilken lycka för dottern.
  Nu får du hänga med och berätta mer om saker som händer hos dig.
  Sköt om dig/ Eva

  SvaraRadera
 4. Spännande år du har haft, kul att läsa och se alla fina bilder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Nåja. Bättre sent än aldrig som det så bekant heter! ;)

  Kramen!

  SvaraRadera