tisdag 19 maj 2015

Färgfyrverkeri och inspiration


hihi... tja, det var ju ett tag sedan men så kan det gå :) Jag har sett en del bloggare få sina svackor/paus och det är nog naturligt. Min paus - tja, den blir som den blir.

Lite vad som hänt sedan sist: en kall vår! men vacker för all grönska och blomning håller sig kvar - ingen värmebölja som fick Blodroten att blomma över på någon dag som det var i fjol.
Samma sak med Trillium - varje dag jag kom hem från jobbet så stod den där så himla fin :)Många helger har vi varit vid stugan och arbetat med att byta kök och det blev så jättefint! Inga bilder har jag nu men det kanske kommer så småningom. Rabatterna vid stugan kommer också att få sig en rejäl renovering: jag har grävt upp allt! och nytt som rosen Fairy med färgen "mörk rosa" tillsammans med Lavendel - det kan nog bli fint mot bergen.

Båten har sjösatts och första turen i torsdags var riktigt härlig - om än lite kall. Det blåser nästan varje dag - blir det en blåsig sommar? Johanna - vad säger "dina" bönder om sommaren? Vad för väder spår de?

Jag har börjat cykla till jobbet och det ger mig "vardagsmotion" och nöjd är jag med det. Fast jag var mindre nöjd i morse när regnet kom och jag hade motvind..... tänkte att jag kommer aldrig fram! Men det gjorde jag - om än mycket blöt ;) Bättre tur på hemvägen med sol och medvind *ler nöjt*

Allt är så vackert ute nu! Vitsipporna har blommat över men de jag har i rabatten (gula och vit dubbel) blommar fortfarande. Gröna, skirande träd och allt det gråa och fula har ersatts av färg! Nu blommar Bigaråträdet och Äppelträdet - men ont om bi? kanske blir det ett fruktlöst år pga kylan.Lite tomatfrö  har kommit i jorden och en gurkplanta köpte jag förra veckan men den frös en kall natt...... usch så slarvigt av mig att inte passa på den!

De tidigt blommande Klematisarna (plural?) har börjat blomma och när jag i går beundrade den här:
Namnlös........ när jag beundrat den en stund, tänkte jag: vilka härliga färger! Undra om man kan spinna ett garn som liknar det, till ett par vårsockar?


För ett par veckor sedan provade jag att färga ull själv med ett pulver som heter Kool aid och används i USA att göra typ saft av..... tror inte att man skall dricka det för det är väldigt bra att färga med - innehåller mycket färgämnen.

Så jag sorterar och fluffar till den färgade ullen och skall karda ihop den så att färgerna går samman lite och sedan skall jag prova att spinna. Tänkte mig ett garn i regnbågsfärger/färgpartier - vad tror ni? Blir det ett par Klematissockar?Måste erkänna att jag är helt såld på att spinna ull! Det är en speciell känsla att hålla mjuk ull i händerna, förbereda och karda, sedan spinna ett eget garn. Jag har hittat ett "spinngäng" i Göteborg och det blir lite träffar då och då och jag har tusen frågor och får bra svar :) Lite att lära finns på nätet och sedan är det bara att prova och se vad som händer.

Trädgårdsintresset finns kvar men kommer kanske lite i skymundan i år - inte lika många frösådder och inga nya rabatter kommer att skapas här hemma - däremot tror jag trädgården kommer ge mig inspiration och färgförslag till nya garner.

Hoppas ni alla har det bra, njuter av våren och allt det vackra som finns därute! För visst är den bästa tiden nu :)

9 kommentarer:

 1. Kommer nog att bli ett fint garn med dom härliga färgerna.Och din Klematis är så fin.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Roligt att du är tillbaka:) Gillar dina inlägg:) Så vacker klematis, synd att den är namnlös. Sockgarnet kommer bli hur bra som helst. Har stått och kollat på när sonen hade fotbollsmatch i kväll, burr!!
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ja nu är bästa tiden, även om det kunde vara lite varmare men växterna blommar ju längre på så vis :) Ditt färgade flufffluff ser väldigt mysigt ut kommer att bli sagolika sockar eller halsdukar av det :) Kul att höra ifrån dig igen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och din namnlösa klematis så läcker. Blommorna som små karameller. Visst är det mycket nu och visst är det som vackrast nu.
  Allt gott och lycka till med spinnandet
  Anette

  SvaraRadera
 5. Paus ja, det har jag ju haft på ett år åt gången det senaste... ;)
  Nu är jag tillbaka och har flera foton på kö i datorn, så i år TROR jag verkligen att bloggen lever upp lite :)
  Åh, vad kul med spinnandet! Ser ut att bli ett finfint garn det där!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vilken jättefin klematis! Och sockor i de färgerna blir ju perfekt, vilket roligt intresse.

  SvaraRadera
 7. Du har så många fina växter i din trädård så du kan helt enkelt njuta av det du skapat under sommaren. Låter kul att du utvecklar din hobby med stickning och nu kardar ull också.

  Nytt kök i stugan låter också som ett spännande projekt som ni har

  Alltid härligt att titta in här hos dej.

  Kram och ha en fin helg

  SvaraRadera
 8. Intressant detta med Kool aid otroligt vad folk häver i sig!! Har ju hört talas om amerikanarnas favorit dricka nr 1. Kul att hitta hit.

  SvaraRadera