söndag 15 mars 2015

En söndag i mars....

men inte vilken söndag som helst - första riktiga vårdagen 2015! Åh vad härligt! att äntligen bli riktigt trädgårdstrött i kroppen, jord under naglarna och äntligen får börja trädgårdsstöka :)Vi var allt ute i går lördag med och då hängde första tvätten på tork - härligt!

Jag började med lilla växthuset - jag har haft odlingsbädd på halva golvytan men i år la jag igen jordbädden och tänkte odla i krukor istället - så nu har vi lagt in stenplattor och jag kan breda ut mig med både stol och bord, krukor och andra ting.
Idag var det fortsatt arbete med städning och lövkrattning och allt det där som man gör en vårdag i mars. de första Penseérna har kommit i kruka tillsammans med Julrosor (som det var bra rea på) och bara det gör mig glad :) Känner mig både nöjd och tillfreds trots trött i ryggen men det är en skön trötthet   - gissar att det är fler än jag som har "trädgårdsträningsvärk"

Lusten att ta fram kameran kom med solen och jag börjar med att ha en veckouppdatering här på bloggen - större mål än så blir det inte.Inomhus fortsätter jag att spinna garn. Lär mig mer och mer och då blir det också roligare, nu när poletten ramlat ned. Nystanen blir inte stora, ca 20 gram men 3 20 gr räcker till ett par vantar - inte illa det :)

Hoppas alla njuter av vårsolen och glöm inte vända näsan mot solen emellanåt - det är så fint med fräknar :)


7 kommentarer:

 1. Oj! hÅller du på att lära dig att spinna? Vi har en fantastiskt fin gammal ävrespinnrock som ingen vill ha -tänk om du vill ha den? Jag tror att nästan allt som behövs finns med och den är jättefina! Hör av dig per mail i så fall!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Har också haft en härlig helg med en del utearbete. Har planterat på trappen och sopat bort löv. Men än så länge är det flera minus på nätterna, så jag törs inte börja för mycket.
  Kul att du fastnat för spinnandet. Jag har inte provat, törs inte, för jag har redan tillräckligt med intressen och projekt. Men det ska blir kul att se vad ditt garn blir.

  SvaraRadera
 3. Har haft en lika fin helg här så jag känner igen mig i allt du skriver förutom spinnandet, jag får nog hålla mig till spinning istället! Idag har vi dis här men jag hoppas solen snart lyser igenom. Ha en fin bra vecka. /Lotta

  SvaraRadera
 4. Visst känner man att vårkänslorna kommer när solen tittar fram men det har varit väldigt kallt i vinden så det har bara blivit lite trädgårdsarbete för min del men oj vad härligt det kändes :) Nu får vi snart se ett par färdiga vantar i hemspunnet garn nu då :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig helg du har haft! Jag vill också bli trädgårdstrött i kroppen igen!! :) Tror inte det dröjer så länge för våren är på gång även här.

  SvaraRadera
 6. Du ser ut att ha haft en underbar helg! :)
  hoppas nästa blir minst lika bra :D
  /Amanda

  SvaraRadera