söndag 8 februari 2015

Snön kom och försvann....


Det är verkligen blandade känslor för det här med snöfall - de där första dagarna med härligt, fluffigt snöfall och äventyr med bilen till jobbet, då det alltid blir kaos i Göteborg när snön faller - de dagarna tycker jag om. Men när det har töat och fryser igen och det är isklumpar och glashalt - nä, då backar jag med att "tycka om snö" :)

Nu har det mesta av snön försvunnit här hos mig och idag var jag ute och krattade löv :) Det gillar jag! Hittade snödropparna och det var massa gröna knoppar i den svarta jorden.Annars händer inte så mycket - dagarna går fort, längtan efter våren är så stark! Inga frösådder här hos mig men jag funderade idag på om jag skulle börja plocka upp övervintrarna från källaren och ge dem lite mer ljus - tja, nästa helg får det ske :)

På de lediga stunder jag har hemma så fortsätter jag att bli kompis med spinnrocken och ja, det går bättre och bättre :) Har hittat tekniken att spinna tunna trådar, som sedan skall spinnas ihop till ett "tvåtrådigt" vantgarn.

Tack för alla "hejarop" och ja, det är verkligen ett gammalt hantverk som jag provar på, lika gammalt som att odla sin egen mat :) Det är lika avkopplande att spinna garn som att rensa ogräs - ni vet vad jag menar :)

Det blir lite glest mellan inläggen men snart börjar jakten på vårtecken och då händer det säkert lite mer här på bloggen.

Ha det allra bäst ♥7 kommentarer:

 1. Dina snödroppar har kommit längre än mina:). Spännande med spinnrocken.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej, jag har ett önskemål, gärna en bild på dig när du sitter där och 'spinner', det vore trevligt att se.
  Gärna dina resultat också av din fingerfärdighet, jag förstår att du gillar det.

  Älska snö eller inte, det är frågan ? det kan vara både och . . . .
  Som barn var det mycket kul, men tyvärr inte nu längre, det är inte till att åka skidor m.m. bara skottning,
  förvisso är det mannen som sköter det . . . .
  Hi hi . . .. du räfsar löv nu, det låter kul och snödropparna kikar fram, underbart, våren är på väg.

  Fortsätt att må väl, kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Här händer inte speciellt mycket här heller om dagarna, hoppas verkligen inte att det blir för många minusgrader nu när all snö töat bort men jag håller med dig gillar inte snö nu, nu vill vi ha vår :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vi var i Gøteborg for en uke siden, da snøen falt, og fant ut at turen til Botaniska Tregården fikk vent til begynnelsen av April. Her er snøklokkene kommet omtrent så langt som hos deg, og idag har jeg sittet i solveggen, strikket og tatt formiddagskaffen. Ser ut til å bli en tidlig vår :-))

  SvaraRadera
 5. Här har det verkligen varit vårväder idag, massor av plusgrader, sol och så vidare. Vill gärna ha sol men det behövs minusgrader, det är alldeles för tidigt med töväder här uppe.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Jag har massor av snödroppar som har smygit under snön. Men nu har snön smält jus där dropparana är. Jag har masso,massor avdom . Så härligt vackra. Kram Lisa.

  SvaraRadera
 7. The prototype was mounted in a full-size, show-ready slot-machine cupboard. The first manufacturing units went on trial on the Las Vegas Hilton Hotel. After some modifications to defeat cheating attempts, the video slot machine was approved by the Nevada State Gaming 점보카지노 Commission and eventually discovered reputation on the Las Vegas Strip and in downtown casinos.

  SvaraRadera