söndag 18 januari 2015

Nytt inköp får mörka dagar att bli roligare


Ja men jag visste det..... att det inte skulle dröja länge innan jag ville lära mer vad gäller att spinna ull till garn! Jag sa till maken att jag nog ville prova på att spinna på en spinnrock och han sa att: " har inte farfar en i sitt garage?" Jodå, där fanns en gammal vinglig spinnrock!
Maken la flera timmar på att få i ordning på den och lite "jäklar anamma" i mig så fick vi till det och i en veckas tid har jag kämpat på och knäckte till slut koden! Jag spann garn på spinnrock! *stolt som sjutton*

Problemet var bara att när det gick lite fortare mellan hjärna-hand-och fot, så hängde spinnrocken inte med och jag började snegla på annonser på begagnat och i går, lördag dök annonsen upp: en begagnad Ashford till ett bra pris och jag slog till direkt!Det går som en klocka och det är så kul! Sakta går det men vem har bråttom? och det finns så mycket att lära om både spinning och ull, så jag har fullt upp :)  och det är ingen konst att fördriva tiden på mörka, stormiga kvällar och helger - måste ju ha något som håller igång mig tills trädgårdssäsongen börjar :)

På tal om storm..... ingen har väl missat Egon och just den helgen så var jag och syster yster vid stugan och tittade till den - och höll på att inte komma hem för vägen låg under vatten. Havet steg fort på förmiddagen - fortare än vad vi trott och jag någonsin sett, och vi trodde vi skulle vara tvungna att stanna kvar en natt till - men en vindkantring och den naturliga ebben gjorde att havet på lördagseftermiddagen sjönk såpass att vi kunde köra igenom med bilen och det var i sista minuten för sedan brakade ovädret loss. I veckan kom sedan Rachel och det blev åska, regn och hagel om natten så det inte gick att sova. Man undrar ju varför det är sådant herrans oväder hela tiden!

Trädgården här hemma är våt, sunkig och det bildas snabbt en massa alger på alla stenar och markbelägging - det blir en massiv insats med högtryckstvätten till våren.

Jag börjar längta........ efter att gå ut och pyssla och dona, leta efter vårtecken, förbereda för säsongen och allt det där andra ni vet.... :)  Några fröer tror jag inte jag kommer att så - bara tomater och det är det inte dags för än.

Visst längtar ni med?!  

10 kommentarer:

 1. Längtar jättemycket. Jag tror jag glimtade snödroppar förut, få kolla bättre i morgon när det är ljusare.
  Grattis till spinnrocken, så roligt!
  Det är många olika slags väder på en dag nuförtiden; åska, regn, hagel, sol och blåst.
  Ha en bra start på veckan
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Kul! Stick dej inte i fingret bara som Törnrosa....

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med spinnrocken, och dessutom är de ju väldigt vackra. Visst längtar man till vårrypsen, men vi har just hunnit få vinter och bara min förbenade förkylning viker hädan ska jag göra årets första skidtur. Längtar efter det först!

  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser jättekul ut att spinna! Verkar ju vara ett underbart sätt att fördriva tiden medan man väntar på att våren ska komma:) Ha det gott/Monne

   Radera
 4. Jag såg på Instagram att du börjat spinna! Jag har en spinnrock ute i boden och den lär ska fungera, men jag tror den få stå kvar där ett tag till faktiskt. :)
  Egon verkar vara en otrevlig en, men vi karade oss mycket bättre här uppe. Skönt att ni tog er iväg hemåt för man är kanske lite mer utsatt i en stuga vid havet en sådan gång.

  SvaraRadera
 5. Oj oj har du börjat spinna, inte dåligt av dig och säkert kul.
  Men inget för mig, fast jag aldrig prövat förstås. Det finns en spinnrock som står som prydnad i vardagsrummet.
  Det tillhör liksom det gamla huset och Rolfs släkt i generationer som på 'den tiden' använde det dagligen.
  Spinnrocken hör liksom hemma där, har aldrig haft en tanke att slänga ut den, kanske den kommer till användning nån gång. Vem vet vad barnbarn får för idéer framöver - ja se bara på dig, du fick en ljus idé.
  Det är en bra tid att sysselsätta sig med sådant nu innan vårarbetet börjar.

  Jasså den sista stormen hette Rachel, det hade jag missat. Men visst härjade den här oxå med åska på natten
  m.m. men jag tror ni fick betydligt mycket mera.

  Ha det så trevligt med ditt spinneri.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 6. Men va roligt att kunna spinna garn! Imponerad!
  Låter som en mysig kvällssyssla på mörka årstiden.

  Det känns lite som att det ena ovädret avlöser det andra. Är det för att man börjat sätta namn på dem som vi tror att det är fler???

  Lite längtan efter ny trädgårdssäsong börjar komma. Inga fröer är sådda men jag har beställt några.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag är såå impad av ditt spinnande! Det måste vara jätteroligt att lära sig behärska ett så fint hantverk. Jag blir lite sugen på att försöka sätta ihop mormors gamla vävstol som står i förrådet för även här är längtan stor och något 'litet' tidsfördriv behövs. :)
  Ha det fint /Lotta

  SvaraRadera
 8. Sist jag såg en sådan i funktion var nog 50! år sedan. Mormor spann och sen blev det strumpor i långa banor!
  Nu får det vara nog med blåst, eller hur!!!

  SvaraRadera