onsdag 7 januari 2015

Långledighet=mycket sticktid


Det blev en mjukstart på jobbet denna veckan: jobba måndag, ledig tisdag, jobbar onsdag-torsdag och sedan min lediga fredag - härligt!

Det blev ju många dagars ledighet över julhelgen även i år och massor av stick- och spinntid :)

Jag har stickat ett par nya vantar:Det är den jätteduktiga stickerskan Eva-Lotta Staffas som i år hade dessa vantar som "adventsstickning", där det kom ledtrådar under hela december. Massa nya tekniker och sticksätt har jag lärt mig och tycker allt att vantarna blev fina :)Det skulle egentligen vara fingervantar men mitt garn var lite för tjockt så det blev tummvantar istället.Så är ni sugna på något nytt och fint att sticka - titta in på bloggen Jul med tålamodspåsen och följ hennes beskrivning. Jag vet inte hur länge hon låter mönstret finnas på bloggen så kanske är det till att "skynda" om ni vill sticka.

*

Inatt föll det snöslask och det var bra halt i morse! men under dagen kom solen fram och bara det gör att man blir glad :) Det blev en runda i skogen medans det var ljust - gott!

Nu skall jag sticka vidare på nästa projekt :)

Ha det bäst ♥
7 kommentarer:

 1. Underbart vackra vantar! Jag virkar en poncho med ett flerfärgat garn. Den behöver bli klar snabbt för den är ganska vintrig i färgerna ;). Visar en dag.

  Så härligt att det funkar att springa. Du kanske hittar bra fotstärkande övningar på nätet eller du har har kanske redan hittat? Jag är precis hemkommen från intervallträning med en löpargrupp. Det var första gången på en månad nu och det var verkligen jättejobbigt idag. Jag har ju tränat annat under tiden vi haft lite uppehåll med gruppen men det stämmer verkligen att man bli bra på det man tränar. Tränar man inte intervaller blir man inte bra på det heller :D.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jättefina vantar! Här blir det avkoppling med läsning i stället, oj vad böcker jag läser:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Men åh, vad fina!!!

  Jag är också ledig i tre dagar nu, tyvärr har jag fått någon förkylning, hoppas verkligen inte det blir värre än det är nu, det kanske försvinner om jag låtsas som det regnar ...

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra vantar. Undrar om mina tummer klarar av stickning, måste nog prova.
  Vilket sketa väder det var i Göteborg idag! Tur att man kunde vara inomhus och gosa med den lille!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ååååå så söta. Rosa och rött är så fint ihop.

  Allt gott
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta, önskar Gott Nytt År och tack för 2014 års alla goa kommentarer hos mig, de gläder mig.
  Jag har haft en längre ofrivillig paus på min blogg, först 2 veckor på sköna Teneriffa, efter hemkomst långvarig
  lunginflammation (men inte badat i kall pool eller kalla havet) troligen smittad på planet.
  Sedan har datorn strejkat länge ville inte in på 'nätet', men eftersom man var dålig struntade jag i allt, ville bara vara ifred. När man sen börjar 'repa' sig kommer lusten och frustrationen tillbaka, nu är jag på G, igen, *läs blogg*

  De vantarna du visar upp är verkligen super söta, jag beundrar alla er som kan sticka, jag kan visserligen sticka räta och avig, men inte mer, *fniss* Ja att sticka mönster m.m. är och ser mycket svårt tycker jag.
  Som barn i slöjden skulle man lära sig det svåraste - att sticka sockar och vantar - det blev totalt kaos för mig.
  Nog kan man väl börja med nåt enklare, många flickor hade sina mammor som var duktiga på det och kunde så visa och lära dem hemma lite extra. Min mor var absolut inte kunnig i något handarbete direkt ( lite korstyngd)
  hon hade jobbat på bank och post innan vi (en syster) föddes, sen blev hon sjuk i livmodercancer i många år.
  Dog när vi var 10 - 12 år, så de barnaåren var tuffa för oss och familjen. Men jag lärde mig virka (av min bästis)
  det var mycket lättare, jag har massvis med virkade dukar, gardiner, fönsterremsor m.m. hemma.
  Äldsta dotter Maria är en jäkel på att sticka och virka och sy vackra tavlor med minimala korstyngd, det har hon inte 'fått' av mig, men hon stickar inte vantar, ännu.

  Jag för står att det är avkopplande med ett handarbete, jag gillar att skriva, (en massa strunt)
  det är avkoppling för mig *he he he*

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera