tisdag 30 december 2014

God fortsättning,


och tack för alla hälsningar! ♥ och nej Lisa, jag inte slutat blogga, bara tagit en liten paus under julhelgen :)Vi bestämde i år att fira jul i Sälen och det ångrar jag inte en sekund! Så himla mysigt! Jag har länge önskat mig att resa bort över julen men har tidigare inte lyckats övertala maken med en värmande sol och sand mellan tårna men en snöig och kylig resa gick bra.

Stugan vi hyrde ligger i skogen mellan Sälenfjällen och Trysi och vi har varit där flera gånger tidigare och det är alltid lika fint. Kallt ja..... det började med -10 och sedan blev det kallare och kallare och när vi åkte hem var det -24! Myggfritt som kompisen brukar säga :)

Det var så fint! Snön som låg på husen och träden och när solen var framme så glittrade det som diamanter i snö - helt underbart!Vi har varvat skidåkning med aktiviteter. Jag, Johanna och Sofia besökte Sälens älgpark - andra gången för mig och Johanna och första för Sofia - så nu har även hon klappat en älg. Gammelälgen Gösta finns inte kvar längre men han har en son, Magnus som säkert kommer bli lika stor och grann som sin far.
Det var lite tråkigt för ägaren till parken berättade att han funderar på att avveckla - det gick inte runt ekonomiskt och så börjar han bli till åren - MEN - vi hoppas förstås att någon tar över så att nästa gång vi åker dit, återigen kan klappa älgarna Gudrun, Magnus och Isabell. Så åker ni till Sälen - besök älgparken och ta tillfället i akt att klappa en älg och lära mer om skogens konung!Och medans vi klappade älgar så isfiskade maken och David vid Skärtjärn och några rödingar lyckades de allt dra upp.Mysigt men kallt så vi tände en eld och grillade korv :)
Vi åt julbord på Hundfjällshotellet - så god mat! och mycket :) tur att vi dagen efter tog bilen till Trysil och åkte av oss lite julmat. Trysil har så fina backar och oftast mer snö än Sälenfjällen.


Absolut att jag kan fira jul här igen - vi hade ingen som helst "julstress" - fast det brukar jag aldrig ha ändå - men en lillsemester efter hektisk arbetsperiod och allt det vackra.... det var helt underbart :) 

Jag hoppas ni också hade en mysig julhelg och lediga dagar och 
samvaro med familjen1 kommentar:

  1. Ser verkligen vackert och härligt ut. Nackdelen med att bo i Skåne är att det är lång väg till snö och vinter :).
    Hoppas ni får en fin nyårsafton.

    Kram

    SvaraRadera