söndag 2 november 2014

Svårt att tro att det är höst,


för med en dagstemp på 14° och värmande sol - då känns det mer som i början av oktober, än 2 november som det är idag och då är det ju klart att det får bli en trädgårdsdag!

Både jag och katterna var ute - de tycker alltid att det är roligt när jag stökar omkring därute och Freja lurpassar på något som prasslar i löven.Å andra sidan hittade jag andra icke så roliga rester under eklöven...... gissar att det är Tiger som varit på jakt och lämnat sitt byte väl gömt.

En trevligare rest är de sista blommande Blomstertobak - jag har inte hjärta att ta bort dem, det är en av de sista blommor som finns i min lilla täppa.
Chokladnävan blommar på nytt - om än liten och blek.
Funderade en lång stund på om jag skulle ta in sommarbelysningen,men nej, den får hänga kvar tills ljusslingorna kommer fram - jisses! om några veckor är det första advent! Det kan man inte tro!

En frostnatt hade vi i veckan, jag märkte det på bilens rutor men trädgården klarade av det bra.

Murgrönsviolerna står fortfarande ute och blommar :)Jag får ha lite koll på dem och så fort det blir kyligare väder, skall de flytta in i källaren - men nu vill jag snart börja pyssla och dekorera med annat material: mossa och granris, så snart är det dags att åka upp till Johanna och David och hämta granris och en liten utegran.

Ja, det var en skön helg :) långhelg för min del - jag har lyxat till mig och gått ned i arbetstid och är ledig varannnan fredag - så himla skönt - att jag inte gjort det tidigare?! Alltid lätt att vara efterklok.

Nu blir det mys inomhus - önskar alla en skön vecka - och glöm inte ta på er reflexer i novembermörkret!!!
5 kommentarer:

 1. Fina bilder. En murgrönsviol måste jag köpa nästa år. Det är en varm höst vi har. Jag tokgillar det! Men visst är det konstigt med 15° i november.
  Så skönt med lite extra ledigt. Jag jobbar 70% men med kortare dagar, tyvärr går det inte med en ledig dag.
  Ha en skön kväll
  Kram Maria
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja det är härligt med så fint väder,tyvärr småregnade det till o från här idag men solen tittade fram ändå:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Fina kissen och trevliga bilder från din trädgård. Har också varit i trädgården idag med kattsällskap. Det är mysigt. Satt de sista lökarna (förhoppningsvis) och föreberett varmbänkarna.
  Ha det fint i veckan
  Anette

  SvaraRadera
 4. Fine bilder fra hagen din, fikk lyst på en murgrønviol neste år ( håper den heter det samme på norsk )
  Her har det vært 14 grader og jevnt mye regn i hele dag, så jeg har holdt på med å gå over alle overvintringsplantene i nytt overvintrings rom. Og så har jeg begynt å lage vintermiljø i drivhuset...
  Nyt disse ekstra fredagene dine ! :)
  Eirin

  SvaraRadera
 5. Freja hon njuter i det vackra höst vädret precis som du, jasså ni har haft sol i 'Götet', kul för er.
  Här hos mig mulet grått hela dagen, men givetvis kan man ju inte fatta att det är november.
  Inte behöver du ta ner belysningen, använd den till advent, det hade jag gjort . . . .
  Mys på och ha det gott/ Eva

  SvaraRadera