fredag 24 oktober 2014

Blooming friday: 新宿御苑


Japp, på Japanska presenterar jag mitt val av temat "sommarens vackraste" och det är: 新宿御苑 Shinjuku Gyoen parken belägen mitt i Tokyo!
 Det kan man inte tro när man strosar runt i Tokyo, att det ligger en så här vacker oas där.

Vi hade otur när vi besökte parken för det var en regning dag men tack å lov inte så många besökare så vi slapp i alla fall paraply framför kameralinsen.Tänk er en dag i maj, vårsolen som lyser på blommande azaleabuskar och alla färglada fiskar som simmar i dammarna - det måste vara en enorm upplevelse!Parken är otroligt vacker och den så typiskt Japansk med välfrisserade buskar och träd, väl genomtänkta planteringar och placeringar av prydnader, broar och bänkar.För att inte tala om alla vackra "Japanska lyktor", hade det varit fri vikt på planet, hade jag garanterat tagit med mig både lyktor och buddah med mig hem :)Ser ni på bilden ovan, vattenblänket i betong? Perfekt rund, mossbeklädd och så samstämt med växter och träd! Det har nog en trädgårdsmästare gått och funderat länge på - bästa placeringen :)

Mitt i all grönska ligger Thehuset - så perfekt! Pergloan på bilden nedan, är den man ser till vänster på bilden ovan. Jättemysigt att stå i pergolan och se över dammen mot huset.


Ni skall bara veta så många bilder jag har härifrån - hoppas att fler teman på Blommig fredag kommer att passa in på fler bilder från vår Japanresa :)

Man kan inte bli annat än kär i Japanska trädgårdar ♥

Att vara trädgårdsmästare i Japan är inte som att vara "trädgårdstok" hos oss, där tar man yrket på stort allvar, med stor tradition - en ära att gå och putsa på buskarna för bästa formen och harmonin i landskapet.När jag ser bilderna - kan jag känna känsla av stillhet och lugn som trädgården utstrålade och jag förstår att de dyrkar sina parker - att komma ifrån storstadens buller och folkhav och möta stillheten här...... förstår dem fullständigt.Se på bilden ovan - just denna vyn var vacker från olika håll men just den rundklippta busken, Irisarna, vattnet bakom och sedan träden och huset på andra sidan dammen- så genomtänkt! Måste vara Fengh shui i högsta klass!

*

Förresten - har jag berättat att Sofia kommer hem i november? Äntligen! säger jag efter 14 månader men hon har säkert sorg i sitt hjärta..... Hon blev erbjuden arbete som engelskalärare på en Japansk förskola där hon arbetat som "volontär" och försökte få arbetstillstånd men det är oerhört svårt och hon fick avslag. Tyvärr för hennes skull - jag vet hur mycket hon tycker om landet och människorna där. Men landet ligger kvar och det går fler tåg.....Fler bidrag till veckans tema hittar ni på bloggen "Bland rosor och bladlöss"

Önskar alla en fortsatt trevlig helg ♥

11 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder! man förstår verkligen att att det är en mäktig om än lugnande känsla att gå omkring i en sådan park:) Vad härligt att Sofia kommer hem, fast jag kan ju förstå att hon är besviken som inte kan få vara kvar. Så synd om henne:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder och intressanta rader där emellan. Ser mycket vackert ut där.

  Härligt för er att Sofia kommer hem men så klart tråkigt för henne om hon hellre önskat att stanna kvar. Men visst kan det gå fler tåg...

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hej Lotta!
  Tack för den underbara utflykten per bild till Japan och deras trädgårdskonst!
  Trevlig helg!
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 4. Wow vilken vacker park!
  Trevlig helg, hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 5. Vilken stämning i de bilderna. Lite väl långt bort för mig som är hemmakär.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Som att kliva in i en saga, vackert.

  SvaraRadera
 7. Den nedersta bilden är helt fantastisk! Såå Vacker! Så annorlunda med såna avlägsna parker... Olikt svenska men minst lika vackra ;)

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att få se en japansk trädgård! Kan tyvärr alldeles för lite om dem.

  SvaraRadera
 9. Vilket fantastiskt ställe. Ett riktigt drömställe!! Kram

  SvaraRadera