söndag 23 november 2014

Novemberträdgård


I fredags när jag hade ledig dag, mötte jag vännen Kia vid Trädgårdsföreningen och i lätt duggegn gick vi en runda. Har ni sett! Lökarna är på väg upp!Det här är ett för mig nytt arrangemang och vi kom fram till att det skulle likna ... åh... ordet är helt borta men kanske "potager"? en slingrande och dekorativ plantering, här blir det garanterat blomprakt till våren!

Den 5:e december kommer det vara någon form av utställning i Trädgårdsföreningen, jag hittar ingen info på hemsidan men det märks att det är förberedelser - Lagerträden står på rad och väntar på att få komma på plats,


och när vi gluttade in genom fönstren i växthuset, såg vi massor av blåa hyacinter som stod "på drivning" - ja, man kan ju undra vad som är på gång men det är säkert värt ett besök. Det blev lunch och lite shopping oxå - kul :)

***

Annars är det full rulle. Sofia har ju kommit hem från Japan och det är roligt att ha henne hemma igen :) Mycket skall hon göra hela tiden - framför allt som har med julen att göra. Vi brukar säga att Sofia är julen personifierad ;) Hon älskar just julen och allt som hör till. Förra helgen var vi hos Johanna och plockade lite svamp, mossa, granris och två små granar fick följa med hem.

Idag har vi gjort adventsfint med granris i rabatterna, ljusslingan har kommit på plats och lyser så fint därute. Några ljusslingor inomhus i fönstren och en hemmagjord dörrkrans hänger på ytterdörren.

När hon började prata om att baka lussekatter fick jag dra i bromsen..... något skall vi göra nästa helg :) Det blir så mycket mysigare med ljusslingor både ute och inne och mossdekorationer och tända ljus - det behövs i mörka november.

Jag har skaffat mig en ny hobby! och är helt fast......... men det berättar jag i ett annat inlägg - så på återseende :)

2 kommentarer:

 1. Vad spännande med din nya hobby, nu blev jag nyfiken! Vad mysigt ni har, det är både våraningar och julfirande i tankarna, känns lite som här. Vi har bokat resa till Amsterdam i vår vilket jag ser fram emot tokmycket, men nu ska det få vara advent och julmys först. Häftigt med lökarna och vilka fina planteringar.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Vilsamt, fint med nytt liv på gång ♥
  Årets tema har ju varit Japan.

  SvaraRadera