söndag 9 november 2014

Novemberhav


Vi var vid stugan en kortis i helgen, syster yster och jag. Härligt att få lukta på havet även om det var lite småruggigt ut. Vi höll oss varma med rejält kroppsarbete - vägen var full av djupa fåror efter det intensiva regn som föll för ett par veckor sedan och det gick åt flera skottkärror med sten och grus innan de värsta fårorna vara borta.Tänkte att det måste vara tufft att vara fiskare den här årstiden - kallt, blåsigt, mörkt och undra om fiskefångsten är något att ha? Såg att priset på kräftor har blivit lägre - konstigt egentligen med tanke på vädret och årstid - det borde vara tvärtom.


Och varför tog jag inte med mig en gren med nypon hem? Det hade varit fint som naturlig dekoration. Fick inte heller plockat kottar......Jag tror att det snart får bli en tur till dit :)


5 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att det är tufft att vara fiskare. Flera i makens släkt är och har varit fiskare och det märks att de levt hårda liv.
  Vackert är det dock vid havet så som du visar det.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hösthavet ser allvarligt ut. Inget för amatörer och landkrabbor som mig. Fina nypon. Här blev de uppätna och försvann för flera månaders sedan. Dina ser ju helt fräscha ut! Klart du måste plocka.
  Önskar dig fin helg
  Anette

  SvaraRadera
 3. Så länge sedan som jag tittade in hos dig men idag kom jag ihåg det!
  Så inspirerande texter och underbart vackra bilder, en glädje och lisa för själen.
  Tack för att du delar med dig.
  Kram på dig / Marianne

  SvaraRadera
 4. Ja fy, själv skyr jag havet när höstrusket har lagt sig. Men vackert är det.
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 5. Havet är aldrig fel!
  Önskar att jag hade det lite närmare, men Vänern får duga.
  Fördelen med dessa gråa dagar är kanske att man går ner i varv innan julstöket!
  Ha det gott!

  SvaraRadera