söndag 12 oktober 2014

Dags att uppdatera.....


åh jag vet, jag är såååå dålig på att blogga och uppdatera "min dagbok". Ärligt talat så är jag för trött lat om kvällarna och när helgen väl kommer, så kommer annat i vägen.... ni vet :) Men jag vill verkligen blogga! så jag skall skärpa till mig.

Hur som helst, nu är det helg igen - ja, jag skriver igen för likväl som helgerna går fort, så går även vardagarna lika fort. I går, lördag, var vi uppe hos Johanna och David och hälsade på. Det är tomt i mitt svampförråd och de bor ju i skogen och där finns svamp :)Vi hittade inte lika mycket som förra gången men lite är bättre än inget. Nu har jag lite rensning framför mig - det brukar gå fort men Taggsvampen är lite pillig med att borsta bort alla små taggar på undersidan hatten.När vi var i skogen så lastade maken ved på släpkärran - även här har vi tur - att få hjälp med att köpa bra ved och förvaring. Visst har vi en vedbod, men den är väldigt liiiiiten :)

Vi har äntligen bestämt oss för att sätta in en kamin i vår öppna spis - visst älskar jag när det sprakar från elden i öppna spisen men vi "eldar för kråkorna" och behöver brasa som värmekälla mer än mysfaktor.

Det är ett rätt så stor projekt med att sätta in en kamin även i en befintlig öppen spis: den skall vara brandinspekterad och provtryckt (av sotaren) innan installationen - får inte vara lösa stenar eller läcka. Bara att välja rätt/snygg kamin är inte lätt! Väntar med spänning på att firman skall göra hembesök och få svar på om vårt val av kamin, går att montera hemma hos oss.

Jag har även trädgårdererat idag och faktiskt så var kameran med :)

Vildvinet har varit så vackert! Det är fortfarande vackert men bladen har börjat falla.....och varje höst tänker jag att jag skall ha fler Vildvin i trädgården - men glömmer det på våren..... får väl skriva en komihåglista här på bloggen :)Min höstcyklamen, en lite mini på friland har fina, gröna blad men jag saknar blomman - kanske är det för torrt?Men för att vara på den säkra sidan så har jag en knöl inne med.Köpte den i handelsträdgården för ett par veckor sedan och trots att jag glömmer att vattna den, så är det liv i den - jag skall pyssla om den lite bättre och hoppas den belönar mig med en blomma.

När den har blommat - om den blommar - skall den sparas mörkt och torrt och till våren kan den planteras ut och förhoppningsvis etablera sig.

Nu skall jag se om jag kan få till en komihåg-lista i menyn på bloggen för mitt minne :)

5 kommentarer:

 1. Ja det är mycket som ska 'kommas ihåg', om jag inte skriver upp det som är viktigt är det glömt.
  Då tänker jag som så, undrar om det var så viktigt när man inte kommer ihåg det, *fniss*
  Men man har många saker som är viktiga . . . .
  Vilket vackert vildvin, det är på hösten som bladen blir så otroligt färg-glada. Extra vackert när solen skiner.
  Ha en skön vecka/ Eva

  SvaraRadera
 2. Jo tiden rusar på som vanligt, fast eftersom mörkret kommer fortare nu på kvällarna syns det extra tydligt. Det är nog många som känner precis som du för det märker man på aktiviteten på bloggarna överlag tycker jag :) Vildvin är helt otroligt i höstfärger, har pratat om i flera år om att skaffa ett men just nu njuter vi av det som växer i vägrenen på väg till Myggenäs:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Visst rusar tiden på snabbare vissa tider, eller ganska ofta faktiskt.
  Det verkar rogivande att plocka svamp, men jag har aldrig förstått tjusningen med det. Bärplockning är mer min grej. :) Vi har också öppen spis, men det är sällan vi eldar i den. Tanken på insatskamin har kommit för oss, men mera har det inte blivit.

  Headern och svampbilderna är så fina!!

  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med svamp, här blev det inget alls plockat i år vilket jag ångrar nu. Om man så bara får ihop till en kantarelltoast. Något annat än kantareller vågar jag dessutom inte plocka.

  Ha en fin vecka, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Fina svampar du hittat. Blir jättesugen. Får nog ta mig en runda i skogen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera