söndag 19 oktober 2014

Framtidsprojekt: Dominorutor


I det här vädret händer inte speciellt mycket. Inga löv krattade idag, däremot lurade jag med dottern på en shoppingrunda som slutade riktigt bra - jag fick mina byxor, nya "boots" och lite till förstås :)

Vad fort det mörknar när det är mulet och regnigt! Redan vid 16-tiden var det dags att tända lamporna och jag kröp upp i sköna fotöljen med ljudbok och stickning - bästa avkopplingen för min del.

Just nu är det två projekt på gång - en islandströja till mig i vitt och grått och ett restgarnsprojekt - Dominorutor.Jag städade bland alla garnrester en dag och tänkte att skall jag slänga alla smånystan?så jag letade runt lite på nätet och såg att någon hade stickat rutor av garnresterna - det kan ju bli en filt en dag - om sisådär 10 år :)

Beskrivningen jag följer hittade jag här och här är det bilder från en blogg. Det är rätt fint att sticka rutorna i ett garn som är flerfärgat och randar sig själv.Googlar man på Dominorutor finns det beskrivning på både sjalar och filtar stickade med denna tekniken. Rätt kul faktiskt och så kan man ta tillvara på garnresterna.

Tja, det var min söndag och snart en ny vecka på G. Ha en bra vecka och glöm inte reflexerna! 


4 kommentarer:

 1. Jag är så sugen på att börja sticka. Snyggt med dominorutor, det måste jag kika närmare på. Visste inte att man kunde sticka så:)
  Kul att ha shoppat lite nytt.
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det syns att du är van att sticka för det ser så fint och jämnt ut och det blir liksom ett djup i rutorna.

  Härligt att shoppa lite nytt och trevligt att få med sig dottern.

  Ha en fin vecka och hoppas det kommer lite sol på dej.

  // Lissen

  SvaraRadera
 3. Stjärnor och rutor är ju ett jättebra sätt att använda restgarner på. Om inte egna resterna räcker kan man köpa billigt på loppisar eller få av bekanta.
  Snygga rutor.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fina dominorutor! Och visst är det mysigt att få krypa upp i fåtöljen, här har det varit gråare än grått hela dagen men jag har varvat innemys med utejobb bara för att få luft.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera