tisdag 5 augusti 2014

Hemma hos mig,sett ur Johannas ögon och kamera - visst är det roligt att se andras bilder från egna trädgården? Det är ju oftas mina egna ögon som speglar bilder från min trädgård men i söndags så var Johanna och David med hem en stund och kameran hade hon i handen och så här blev det:

Jag och Tiger - han är mig hack i häl i trädgården - alltid! Nu nyfiket nosande på ogräs :)

Jag är jätterufsig i håret! Vi är precis hemkomna från en helg på havet, fulla med salt och rufsiga frisyrer :)

Smygandes på någonting....
Det var nog mer Johanas kamera än Murrevan han kikade på :) Tiger är alltså Sofias katt som vi "passar" medan hon är i Japan - men man kan ju säga som så, att han bor hos oss och kommer göra så för alltid - bara så du vet Sofia :D
Vår katt andra Freja är inte så ofta med på bild, hon är en skygg liten dam, väldigt försiktig och smyger runt i buskarna, mer än att vara med mig. Här busar hon med Johanna som fick till en kul vinkel på bilden.

Stegen är en gammal målarstege jag fyndade hos syrran för ett par år sedan. Har försökt använda den att ställa krukor på men nu har katterna tagit över den fullständigt - de älskar att klättra på den :D 
Nytt i trädgården - eller på det 10:e försöket - Rudbeckia Magnus. Blir lite full i skratt när jag tänker efter...Lyssnade på Trädgårdspodden idag, avsnitt 2 och där ett av ämnerna var "trädgårdsmissar". 
Alltså - hur många gånger har jag inte köpt Rudbeckia, planterat i blöta lerjorden och trott att den skulle klara vintern?! När den vill ha väldränerat kring fötterna! Så nu gör jag ett nytt försök, i väldränerad backe - håller tummarna :) 
Sniglarna gillar den men jag passar på dem med spaden (kan inte klippa dem, bara dela dem med spaden) och lite "snigelfritt".
Hälsningar från Lottas trädgård ♥

10 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Kul att se dig på bild. Hihi, jag har svårt att lyckas med rudbeckior. Men i år blommar min 'Magnus':)
  Håller tummarna för dina!
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Kul att se ur någon annans synvinkel. Som den som oftast håller i kameran tycker jag de tär lite läskigt att hamna på bild. Idag bestämde jag mig för att gå utanför bekvämlighetszonen och bad ena svägerskan fota lite träningsbilder på mig. Jag behöver se min teknik har jag kommit på. Den är inte helt optimal i vissa övningar. Det var lite läskigt att fotas. Får se i kväll hur det blev.

  Skriv gärna vad objektivet heter som David köpte. Tack!

  Hur länge ska Sofia vara i Japan?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på katter och trädgård! Och vad roligt att du också fastnade på bild ;) Våra katter älskar också stegar.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Jaaa jag älskar dina katter. Det gör min kisse också. Kram Lisa.

  SvaraRadera
 5. Vilken tur jag inte har sniglar, hatar dem. Vet inte vad jag skulle gjort då -- kanske flyttat, *fniss*
  Oj har det varit så svårt för Magnus att vilja stanna hos dig, trist. Jag köpte samma förra året och den växer som 17
  så i år vågade jag skaffa en till fast vit, får hoppas att den då också ska trivas. Man börjar redan 'hålla tummarna'.
  Roliga bilder på Freja, visst gillar katter klättra på stegar. Vad trevligt att Tiger hänger med dig i trädgården, jag önskar Sixten hade velat göra så, men han går alltid sin egen väg, kan möjligen hälsa på oss en stund i trädgården men vips så är han borta igen. Många nätter han inte alls vill gå in, men det är ju sommar och sköna kvällar, så vem vill vara inne egentligen.
  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder och fina kattbilder!

  SvaraRadera
 7. Hej vilka härliga bilder, jag har också provat Magnus vid ett flertal tillfällen.
  Jag har väldränerat på ett ställe kommer den i år, men på de andra tre, nej tyvärr!
  Lycka till med dina!

  Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder. Kollade för en stund sedan hur många solhattar jag tagit död på de senaste fem åren och jag har redan förträngt summan. Usch och fy - inga trivs hos mig.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera