måndag 18 augusti 2014

Ett hopp i kalender,


från senaste inlägget 5 augusti, till idag 18 augusti - bilder har jag men nu när jag börjat jobba igen, skall timmarna fördelas och ja - ni vet ju hur det är :)

Idag lyckades jag rätt bra med fördelningen (det är mitt nya mål denna termin, att ha balans i livet och tiden), jag gick hem i tid, var hos Petra på Magasin Duett och köpte garn till första hösttröjan som skall stickas, en promenix i skogen och efter det lite styrketräning utomhus (härligt!) lite yoga/stretch för min kropp har haft semester och är stel som ett kvastskaft!

En runda i trädgården - en kort idag - och plockade upp nedfallna äpplen (som skall bli äppelmos i morgon), plockade dagens mogna björnbär och kokade en burk sylt.När jag gick rundan därute, passade jag på att plocka ihop/ställa samman trädgårdsmöbler och div ting för det vankas oväder i morgon - blåst och regn.

Nu blir det sticktid - alltid roligt att börja på nytt projekt. På Facebook finns en "KAL" (knit-a-long eller på svenska "parallellstickning" - som en stickcirkel) som heter "Riddari KAL" och tillsammans med de kunniga, skall jag ge mig på att sticka en islandströja, ungefär som den tröjan tjejen har på sig:
Eftersom att jag gillar att utmana mig själv, skall den omvandlas till knäppkofta och troligen skall jag sticka på en luva. Blir den bra, skall jag skicka den till Sofia i Japan, som är avis på att jag stickat tröja till Johanna :)Den här tröjan är jag lite stolt över :) Den har jag nämligen stickat uppifrån-och ned, stickat efter mått för att passa just Johanna. Mönstret är "smockstickning" och elastisk så den formar sig efter kroppen.(psst Johanna, tur att vi kan låna bilder av varann)

Så  hej på en stund, nu skall jag sticka :)
7 kommentarer:

 1. Men du vad du är duktig! Tänk om jag hade din talang när det gäller att sticka! Johannas tröja är helt underbar ju, så himla snygg:) En islandskofta med luva låter helhäftigt, blir säkert jättebra med din förmåga att sticka vackert! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen grymt duktig på att sticka! Så fin tröja!

  Det var en hel del du hunnit idag. Hinner du så mycket varje dag när du går hem tidigt så borde du vara noga med att gå hem i tid ;).
  Styrketräning utomhus är ju hur härligt som helst, tycker jag.

  Ha en bra fortsättning på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja jag förstår att Sofia är avund på Johanna, det är jag också. Vem skulle inte vara det med en sådan snygg tröja.
  Jag är även avund på alla er som är så duktiga på att sicka och handarbeta, bravo Lotta !
  När jag ser det mönstret på Islandströjan, blir jag nostalgisk, ja på slutet av 50-talet hade jag en sådan tröja med cirkelstickning. Den var svart med rött och vitt i, minns ej om den var hemma stickad eller inte, om jag hade kunnat hitta mitt skolfoto i klass 5, tror jag det var, då skulle ni få se att 'allt kommer igen'.
  Jag minns även denna ramsan : Lotta är en duktig flicka hon kan både sy och sticka.

  Lycka till med 'sticket', / Eva

  SvaraRadera
 4. Förstår att du är stolt över den fin tröja du stickat! Så snygg! Och den i islandsmönster är också jättefin.
  Nu blir jag så sugen på att dra igång med stickande jag också:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Du är jätteduktig, tänk om man kunde sticka efter mönster. Själv har jag dragit fram mitt broderi, det går lite i perioder med det. Vilka härliga bär, och ja, det är fler än du som är stela. Jag har precis förnyat mitt gymkort, skulle behöva fixa nacken lite.

  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Oj, så snygg!!! Sitter som en smäck. En islandströja har jag inte vågat mej på, men ser fram emot att följa din.

  SvaraRadera
 7. Vilken hejare du är på att sticka och tänk så glad din vän kommer att bli över koftan. Vilken jättefin present. Du visar väl när den är färdig också...
  Urläckra björnbärsbilder. Önskar jag lyckats lika väl med min tid som du idag, men nej, det känns mest som om jag gått hit och dit, in och ut mellan regnskurarna. Har i alla fall lagt in 2 kg småsquashar i söt ättikslag. De blir som gurkor när de är färdiga.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera