måndag 4 augusti 2014

Två teman i en bild

så kan det gå en regnig dag. Mellan skurarna var det dags för rundan och med mig var "plockfatet" och spaden - vad jag gjorde med spaden kan ni säkert gissa - förpassade sniglar till deras himmel :)

Fatet fylldes med dagens skörd: 1 nedblåst äpple, de sista röda vinbären och grannens vilda björnbär (grenar på min sida är min skörd :)Jag har inte många bärbuskar - jag har helt enkelt inte plats! I skogsbacken växer två förkrympta röda vinbärsbuskar och så får de vara tills jag kommer på en bättre lösning eller tills vi sågar ned den stora björken.

Jag har tagglösa björnbär vid en portal och de ger rikligt med skörd och i år har de redan börjat mogna! annars brukar jag plocka de första bären i slutet av augusti. Och så har jag ju grannarnas bärbuskar förstås, på ena sidan röda vinbär vars grenar turligt nog letar sig in till mig och andra sidan vilda björnbär och plommon. Plommon blir det inga i år, oturligt nog.

Hur som helst - dagens skörd som blev en jättegod smoothie :)

Bilden tycker jag platsar i temat "Moodboard augusti" som bloggen "Trädgården på höjden" inspirerar till.

Nu blir det reklam! Bloggarna "Trädgården på höjden" och "Tages trädgård" har startat en trädgårdspodd! Himla kul :) Jag har bara lyssnat till första avsnittet men skall strax lyssna på avsnitt 2. Poddvärlden växer men hitills har jag bara lyssnat på "stickpoddar", så det är verkligen roligt att det nu finns en trädgårdspod. Gå in på deras bloggar och läs mer.

3 kommentarer:

 1. Bär är sådan lyx nu tycker jag. Underbart gott! Vi har lite ont om bär i år eftersom alla bärbuskar flyttades i höstas. Krusbären gav nästan skörd som vanligt och björnbären kommer också ge en del. Jordgubbar hade vi ganska många. Vinbär och hallon blir det färre av men man kan ju ha dem direkt till frukost, de bären som blir. Räcker itne till att frysa in menar jag.

  Podden har jag lyssnat på. Kanon! Faktiskt första podden jag lyssnat på. Har inte riktigt fattat mig på det där förut.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Å, vad dina bär ser smaskiga ut. Bra idé att ha björnbär i portal. Det ska jag lägga på minnet och så får jag ju kolla poddarna. Kul!
  Anette

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att du lyssnar och att du gillar det du hör! Imorgon ska vi spela in avsnitt tre.... :) Kram Hanna

  SvaraRadera