söndag 24 augusti 2014

Sköna söndag och ostabilt väder


Söndag morgon och jag funderar på vad som skall hittas på idag, mycket beror på vädret, som är väldigt varierande! Det är lite läskigt med allt regn som ställer till det på en del orter - visst har vi fått regn men inte i sådan massor att det ställt till med eleände - det är mest "utetiden" som påverkats.

Igår varvade jag dagen med att gå ut när det var uppehåll och när regnet kom, gick jag tillbaka till målarpenseln inomhus :)

Det sista som blev gjort i trädgården var att äntligen slutföra byte av grus på vår "grusgång" på baksidan.

Till vänster i bild slänten och pågående plateringsprojekt. 

Vi hade lagt på vanligt stenkross efter dränering och nu har vi äntligen bytt till ett mjukare grus. Samtidigt som "gången" var tom på grus, förbättrade vi dräneringen av vattnet som kommer uppifrån slänten ned mot huset. Skönt att få det gjort innan regnperioden startade.Vi höjde stenmuren förra året för att stödja slänten bättre. Jag har påbörjat jobbet att gräva bort gräs och plantera växter istället; buskar och nävor. Det tar sin lilla tid och sommarens torka gjorde att projektet tog paus, men nu är det ju perfekt tid att fortsätta med planteringen.

Nästa stora utomhusprojekt är att fixa till husgrunden - fundera på att sätta på "plattor" på grunden istället för att knacka ned murbruk och putsa på nytt (hemskt tungt jobb) men det får vänta tills nästa år. Jag har också funderat mycket på vår lilla "balkong" vars räcke snart behöver bytas: bygga lite större? Glasa in? Tja, det finns alltid något att fundera på :)Fniss..... trädgårdskatten Tiger ser så roligt ut på bilden - han sitter och jamar på mig "kom nu då, sitt inte där och fota" :)

Som sagt - idag får vädret styra och just nu ser det bra ut - lite sol och lite moln men inga tunga regnmoln - än....  Gå ut och gräva lite kanske? Plantera "kryssbollarna" som jag köpte i fredags? Kasta överblommat, se vad växthuset har att skörda..... ja, det blir nog en skön söndag ♥

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Lotta allt beror på vädrets makter vad man kan göra . . . . .
  Men nu är jag verkligen urtrött på detta 'pissväder', så fort jag går ut kommer det en döds-skur,
  går jag in kikar solen fram, så håller det på . . . . usch!

  Men annars är det trevligt att ha nya planer på vad man ska göra, alternativen är många.
  Jag fick en idé när jag såg en bild på släntens projekt, här finns också en slänt och många tankar om den.

  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 2. Ena stunden inomhus, andra utomhus... så har det varit här också i helgen. Idag blev det lite trädgårdstid i alla fall. Härligt!
  Låter ju spännande med balkongplanerna men såklart inte enkelt att veta hur det blir bäst och hur stor grej man vill göra av det.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det blir fint med stödmuren!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Men visst är det skönt när man kan varva inom- och utomhusjobb. Jag har både grejat ute, målat inne, röjt inomhus och lite allt möjligt. Och på kvällarna tycker jag det är så skönt att sjunka ner i soffan en stund ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Jag har hört att det har varit översvämningar här och där i Sverige och mycket problem med nederbörd! Låter som här i UK!!! Här regnar det ju då och då och vi har ofta översvämningar som ställer till stora problem för många. Ha det skönt ute eller inne!

  SvaraRadera
 6. Vad fint med växter på olika nivåer på trappen, trivsamt fint!

  SvaraRadera