torsdag 3 juli 2014

Tiden......


tiden som bara går gick ifrån mig och inget blev skrivet här - eller använder jag tiden till att njuta av nuet ute? Jo, precis så är det - jag går ut och är ute tills det mörknar och då måste jag gå in och lägga mig...... skjuter upp allt tills det kommer en dag då det regnar...... som idag :)

Visst har det regnat på dagen men här har det klarnat upp om kvällen och solen har visat sig - härliga sommarkvällar!

Regnet är välkommet - växterna blir glada och jag slipper vattna.

Idag öppnade jag minneskortet till kameran och där fanns midsommar sparat - minsann!

Då hade vi också fint väder vid "stugan vid havet",liten midsommarstång och god mat & dryck.Köksträdgården är under uppbyggnadoch efter gårdagens besök hos trädgårdsvännen Kia, fick jag inspiration till vad som kan odlas även på utsatta lägen, nästa år får det planteras jordärtskocka, hallon, mera smulgubbar (Johanna - spara revor till mig!) och till hösten skall jag sätta vitlök.

Tomater på friland fungerar bra i odlingslådorna, röd och gul lök lika så. Jag har en ide om att plantera vinstockar i en av pallkragarna och alla sticklingar jag tog vid beskärningen i vintras har klarat sig - man måste prova - annars vet man inte om det går eller ej :)

Under semestern skall jag finjustera - ser att en odlingslåda "satt sig" och piffa till området lite mer. Semestern....... ja, nu är det nära - efterlängtad så in i bomben!

Tar nog med mig datorn på ledigheten så jag kan få ordning på bilderna från Japan  - vill ju så gärna få med dem i min "dagbok".

Så på återseende "kära dagbok" :)

2 kommentarer:

 1. Välkommen hem, hoppas du hade en trevlig spännande tid, (såklart du hade).
  Ja den där tiden . . . jag för står dig precis, så är det här också. Man går ut på morgonen och går in på kvällen, vem vill vara inne på sommaren. men så kommer då äntligen den nödvändiga regnet, och då måste man göra nåt inne. Jag måste också göra klart vår Gotlandsresa, många bilder oxxå.
  Väntar med spänning på din berättelse och bilder från Japan. Dit kommer jag aldrig, det känner jag.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 2. Själv är jag på tredje semesterveckan ... Vi var i soliga England en vecka, sen väl hemma hamnade jag i någon svacka, kanske var det skitvädret, kanske bara ändå, och gjorde ingenting alls förrän häromdagen när solen kom fram igen. Lovely!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera