lördag 5 juli 2014

Första semesterdagen i trädgården


Det var en härlig känsla i morse när jag tog med mig kaffekoppen ut i täppan - semesterkänsla! Att göra vad jag vill, när jag vill - så jag och katterna tog en mjukstart i trädgården, strosa runt, stoppade både smultron och jordgubbar i munnen :)Lite trädgårdsfix blev det allt - det växer så det knakar och det behövs både beskärning och gallring av det mesta.

Ibland blir det bara så rätt! Alldeles av sig själv :)Rosen Lyda tillsammans med mörk röd Stjärnflocka, vit (eller svagt rosa) Stjärnflocka och mörkbladig Alunrot - inte illa, eller hur? Rosa i olika kulörer och styrka.Jag bara älskar Lyda! med sina enkla, skirt rosa blommor. Denna har jag fått som en liten kvist av Katarina och det tog allt ett par år innan den blev så här fin - men väl värt väntan!


Det är inte alltid jag får ha rosorna i fred för rådjuren men i år har de inte hittat knopparna. Såg idag att två nytillskott blommar så jag skall försöka fånga dem på bild i morgon.

Vädret har varit härligt - varmt!! och kanske tur att det inte var så mycket sol för då hade det nog blivit för varmt..... hur det nu kan bli det :)

Resten av dagen så slappade jag mest, satt ute i trädgården och stickade. Har tagit tag i oavslutade stickprojek - så Johanna - förhoppningsvis är din tröja klar tills i morgon :)

2 kommentarer:

 1. Lyda, den söta blomman har jag inte. ja den är verkligen skir och vacker.

  Vad kan vara godare en sommar morgon än att plocka jordgubbar och smultron och bara stoppa in i mun.
  En mycket bra start på dagen.
  Sen vill jag inte göra så mycket mer när denna hettan 'slår till'. Men jag har legat i poolen (badkaret ute) och gottat mig, det värsta är bremsarna som vill bitas när man ställer sig upp.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta,
  Vilka härliga och inspirerande bilder du delar med dig av på bloggen!
  Jag hittade ingen mail till dig här på bloggen, så tänkte höra om det du har en och om det går bra att skriva till den?:)

  Varma hälsningar
  Julia Andersson - Inredningsentusiast
  http://everydaylifestyle.se/

  SvaraRadera