måndag 16 juni 2014

På resade fot...


Nu blev det ett uppehåll i bloggen, dels för att dagarna innan vi reste till Tokyo och hälsade på Sofia, blev lite hektiska och sedan de 10 dagar vi var på andra sidan jordklotet.

Jag insåg först dagen innan resan att vi skulle åka! Det var mycket på jobbet innan ledigheten och kanske lika bra det, annars hade jag fått resfeber veckor innan  :) Vi började resan på onsdag 4 juni och landade torsdag 5 juni på eftermiddagen lokal tid.

Flygresan tog ungefär 12 timmar och det gick förvånansvärt bra, kanske till stor del för att planet inte var fullbokat och vi kunde breda ut oss på 2-3 säten och sova ett par timmar.

Sofia mötte oss på flygplatsen - tack o lov! för det där med att åka pendeltåg i Tokyo var inte lätt - just då i alla fall ;)

Åh vad det var roligt att träffa Sofia! Har ju inte träffat henne sedan hon åkte i september 2013! Hon har det bra och nu när jag träffat den helt underbara japanska familjen hon bor hos, vet jag att hon inte kunde ha det bättre :)
Vi installerade oss på hotellet och tog det alltmänt lungt första kvällen och åt middag i restaurangen som låg i anslutning till vårt hotell. Ett bra hotell förresten - bra bokat Johanna! - och någon som vill ha ett tips på billigt och ok hotell, kan höra av sig till mig.

De första dagarna var regniga - det är ju regnperiod i juni - det visste vi om men det var mest skurar på dagen för att öka till mer ihållande regn framåt kvällen.På fredagen åkte vi till Shibuya, en stadsdel med mycket charm, massor av butiker och många japaner :) Det blev promenader på gatorna mellan regnskurarna och en del shopping.Jag blev förvånad redan första dagen över att det var så kuperat - vet inte riktigt vad jag hade föreställt mig egentligen - men det hände att vi gick både uppför och nedför när vi storsade runt. Det var många gröna träd och trots alla människor så upplevde jag inte Tokyo som stressig - inga biltutor eller högljuda människor - bara en å annan reklambil som spelade hög musik.

Familjen Sofia bor hos, träffade vi på helgen, lördag-söndag och de flesta bilderna får vara privata, men det kommer bilder från sevärdheterna vi besökte lördag och söndag. Vi var bl a på ett nöjesfält inomhus!, Joypolis,  på lördagen med både åkattraktioner och spelmaskiner.

På lördag eftermiddag var vi på ett japanskt spa, Onsen som låg i stadsdelen Odaiba - om jag minns rätt, rätta mig om jag har fel Sofia. En välförtjänt massage och ett lustigt "fotbad" utomhus - vi fick gå på stigar i grunda bassänger med uppvärmt vatten och marken var täckt av stenar. En del stenar var släta och fina och sköna att gå på - andra var kantiga och hårda, det var säkert "bra" för fötterna men inte så skönt :)

Från ett fönster såg vi "Regnbågsbron" som binder samman Tokyo och Osaiba.Återkommer med mer bilder så snart jag hinner :)
5 kommentarer:

 1. Tänk att få åka till Tokyo, själv har jag varit i Växjö :) Förstår att det var en fantastisk resa dels att få träffa dottern igen men även att få uppleva så olika miljöer:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Låter som en helt underbar resa.Väntar på fler bilder.

  SvaraRadera
 3. Så spännande att ha varit i Japan och så roligt det måste varit att träffa Sofia. Hur länge stannar hon där?
  Jag har nog också tänkt mig Japan som platt. Vet inte varför.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Förstår att du längtat efter dottern och att Tokyo är speciellt, men huu så stort . . . . .
  Visa nu Japanerna hur vi gör i Sverige med midsommarkranen m.m.
  Må så gott och ha en trevlig midsommar/ Eva

  SvaraRadera
 5. Så spännande och tack för att vi får" hänga med #på resan!
  Kan tänka mig vilket äventyr det är för dottern! Vi har mycket att tacka för , har sett många platser jag aldrig skulle besöka tack vare döttrarnas utomlands vistelse.
  Imorgon bär de av till Gotland där lilla dottern ska sommarjobba för Vattenfall. Åker med några dagar och ska kika runt på södra delen av ön.
  Hoppas du har en skön sommar!

  SvaraRadera