lördag 19 juli 2014

Igår fredag,


Hemma igen :) Jag slås alltid av hur grönt och lummigt det är här hemma jämfört med karga klippor och torr jord, men allt har sin skönhet - eller hur?

Nytt för i år: små blå Veronika i framkant med cerise blodnäva 

Just nu är trädgården i en fas då inte så mycket blommar hos mig, De höga Nävorna har gjort sitt och skall klippas ned, Phloxen är precis i knoppstadiet och det är nu jag får planera vad som skall köpas in för att få en "mitt-emellan-blomning". Någon som har ett förslag på växter som passar tung lerjord och blommar i juli?

Rosorna är på väg och i år blommar "summer wine" för första gången, den är 2 år gammal och ser ut att trivas. Med lite tålamod så kommer den bli högre och rama in spaljen.Klematisen blommar men jag har alldeles för bleka färger: blekt rosa och blekt blå - hur tänkte jag här? när jag vill ha färg! Mer klematis :) 
Bigaråerna sätter visserligen lite färg i täppan men de är snart uppätna av mig och fåglarna :)


Nu skall jag njuta i trädgården och återigen ser det ut att bli fint väder. Fundera på om något skall flyttas till hösten? Nytt som skall införskaffas? Klippa gräset tror jag..... 


4 kommentarer:

 1. Trevligt att titta in hos dej! Fina bilder av din trädgård ch vackra kustbilder. Här i Wales regnar det idag och är riktigt tråkigt! Vill ut i min trädgård! Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 2. Tror att Göteborg fått mycket mer regn än vi här på Tjörn, här finns t.ex. inte ett enda bär kvar på bigaråträdet de har helt enkelt torkat in :( Det ser i alla fall mycket frodigare och grönare ut hos dig:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Nej inget gräsklippande nu, det är för hett, ta det lugnt.
  Ja det är skillnad på naturen från lummig trädgård till karga klippor, MEN båda är lika vackra tycker jag.
  Du har en fördel som kan vistas på båda platserna och Fjällbacka älskar jag.
  Njut i sommarens soliga dagar/ Eva

  SvaraRadera
 4. Vad som ska flyttas senare funderar jag också på. Har gjort listor ;).
  Rosen är jättesöt tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera