onsdag 16 juli 2014

Idag onsdag och att allt har sin tid...


som sagt, i morgon, torsdag skall vi åka hemåt och det är med vedmod i mitt hjärta som jag idag har gått och plockat ihop oss - det är alltid så svårt att åka ifrån stugan, spelar ingen roll när och hur länge vi varit här.

Jag har varit en tur till växthuset och vattnat,
i år är det "bara" tomater och dill som frodas, missade helt att så basilika, den trivs så bra här tillsammans med tomaterna.

Dill har jag inga problem med här, i stan får jag aldrig dill att gro - visst är det konstigt?! På hösten brukar jag låta några dillkronor stå kvar och några lägger jag i påse för att torka och bli frö till nästa säsong. När jag byter/fyller på jord på våren, så vänder jag ned de torkade dillkronorna och sedan gror de var de behagar.Jag håller på att samla kottar, de är bra till mycket: att lägg i botten på krukor vid plantering och dekorativa i korgar i trädgården och framför allt - till julpyssel :)Idag har det varit ännu en härlig solig dag! men inte så mycket "slappa". Huset kräver sin skötsel och det har skrapats färg och träoljan har penslats på för att skydda för väder och vind.En kvällstur ned till stranden för att ta upp lilla båten och fötterna fick sig ett kvällsdopp :)Nu lämnar vi över stugan till hyresgästerna och jag hoppas att de får lika härliga veckor som vi har haft med sol, värme, salta bad och sköna lata dagar :)

Jag och Tiger vattnar blommorna
4 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att det är blandade känslor att åka i från sugan. Skönt att komma hem men sorgligt att lämna ändå:( Det ser så härligt ut vid er stuga men vardagen kommer alltid i kapp oss och det är ju inte helt fel det heller:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut! Jätte fina strumpor du stickar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder! En viss fördel att bo i stugan hela året :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att "se" dig igen.
  Dillen brukar ta tid på sig att gro, men gro det brukar de, så pass att jag inte ens kunde plantera ut allt i landet sedan.

  Min man surfade också i ungdomen och i år är det sonen som tagit fram brädan och håller som bäst på att lära sig. Inte i havet dock, men i sjön. :)

  Må så gott!

  SvaraRadera