tisdag 22 juli 2014

Idag rör vi oss sakta...


katterna är så slöa, ligger bara i skuggan och sover och rör de sig, rör de sig mycket, mycket sakta....


Jag som i ett infall sa ja till att jobba en vecka mitt emellan semesterveckorna, valde ju helt fel vecka.... eller rätt, beror på hur man ser det. På jobbet är det i alla fall svalt :) men jag får erkänna att det är rätt svettigt när jag skall cykla hem. Nu är det bara tre dagar kvar, sedan är jag ledig igen :)

Ikväll har jag fyllt på i alla vattenbad i trädgården så alla djur kan släcka törsten. Det går ett kattstråk genom vår trädgård och jag ser ofta att grannarnas katter - liksom våra - dricker vatten ur vattenbaden.


Idag var det ett himla surrande vid ett ställe - t.o.m insekterna är törstiga!

Getingar eller bi har surrat omkring betongrabarberbladet - undra om de är aggressiva? Det tog jag inte reda på :)
och så här går det om man glömmer att vattna en kruka......min fina Hortensia! Jag för köpa en ny..... Jo, det är mycket vattning nu, jag vattnar inte varje kväll utan det är mer en rädda-livet-på-växterna-insats. Ikväll mullrade åskan och jag höll tummar och tår men det hjälpte inte, inget regn kom.

Men.... morgonen är otroligt vacker och frisk! Jag cyklar tidigt och är nästan ensam på cykelvägen nu i semestertider och det är himla skönt att få en stor portion frisk luft någon gång under dagen :) Kvällarna är också fina med jag skall ju tidigt i säng så det blir inte så mycket njutning av det.

Drick ordentligt i värmen!7 kommentarer:

 1. Ställer också ut vatten till katter o insekter:) Som din hortensia ser ut ser mina ut i rabatten:( hällde på 20 liter vatten idag (igen) får se om den reser på sig. Även om jag älskar sommar och de ljuvliga sommarkvällarna så längtar jag rejält efter regn nu. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Här fyller jag diverse vattenbad flera gånger om dagen tror jag. Ronja dricker gärna ur betongfat.
  Ta det nu lugnt i värmen.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är nog jobbigt att vara katt nu. Här rör de sig också i slowmotion om de rör sig alls och vattnandet tar mycket tid , minst en timme varje kväll, 45 krukor och amplar + alla bebisar och sticklingar. Nån liten hjälp från ovan skulle uppskattas.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tid vi har nu och visst vill ta tillvara den allt vad man kan. Det försöker jag göra nu också fast jag jobbar. Tycker synd om dom gamla, som inte kan komma undan hettan. Igår så mullrade det och åskan kom med regn över valda delar av stan hörde jag när jag talade i telefon med min mamma på kvällen. Lite skönt var det allt med regnet.

  Förstår att det är fullt upp med att vattna så att trädgården får blomma länge.
  Ska strax ut och vattna på min balkong innan jobbet. Har ju inte så mycket vattning som du.

  Kram Lissen

  Nästa vecka jobbar jag bara 2 pass, yes

  SvaraRadera
 5. Vi har också ett litet kattstråk genom trädgården. Grannens katter är verkligen bra jägare och håller rent runt huset, kanske för bra ibland när de kommer med kaniner bland annat. Glömma vattna, känner igen mej!

  SvaraRadera
 6. Ja Lotta precis som du gör jag med, vatten skålar lite överallt i trädgården både till katt och fjärilar + andra insekter behöver vatten. De visar sin tacksamhet med att surra gott i trädgården.
  Jag har ju även mitt pool-kar som används flitigt varje dag, det vattnet blir sen till växterna.
  Idag blir det bad i en rejäl pool, min väninna Rosa har en på 8 m. och jag tar med mig BB. Lina Annie 10 - 12 år som är hos oss en vecka.
  Men naturen och bönderna behöver regn nu.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 7. Här hinkas vatten ur flaskan hela dagarna. Lite svettigt att jobba, men det går. Katterna har det bra, de kan liksom göra som de vill. Vår ena katt tar de bästa platserna, den andra är mer så att hon går omkring och sen bara stjälper hon omkull när hon inte orkar mer, det ser rätt kul ut. Och varför dricka ur vattenskålen när man kan dricka ute ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera