söndag 18 maj 2014

Andra veckan i maj....Det märks att det är ett bra väder för trädgården, först kommer det ett par dagar regn och sedan sol och värme, för att sedan återigen regna - och för en gångs skull var det väder som passade mig :)

Det gör ju inget att det regnar när jag jobbar, och eftersom jag varit lite trött ett tag, så blev det vila om kvällen - en å annan snigeltur förstås!

Fredagen var jag ledig och tog hand om mig själv med motion, trädgårdstid och massor av sömn.

Lördag och söndag var härliga dagar med solsken och värme och som sagt - växterna älskar vädret! Nu har Aklejorna börjat blomma hos mig - så fina de är!

Trädpionen har vuxit sig riktigt stor! typ 160 cm och massor av knoppar - det kommer bli en ljuvlig blomning!
På balkongen har gardinerna kommit upp och de ger perfekt skugga för Jätteverbenan som skall avhärdas, det var det enda jag köpte på Trädgårdsdagarna på Liseberg förra fredagen - som var en stor besvikelse! Inte vill jag köpa korv, eller grill, eller självgående gräsklippare och annat pjuller - jag vill köpa växter, perenner som jag inte kan köpa på typ Blomsterlandet - undra vad odlarna tagit vägen?Söndag kväll kom det åter regn men för min del gjorde det ingenting. Maken kom hem från jobbresa och vi var ute och åt middag och firade 25-årig bröllopsdag - lite i efterskott då den var 14 maj :)

Nu har redan halva maj passerat! och det är ungefär två veckor kvar tills vi åker till Japan! så spännande det skall bli! Nu måste jag börja planera för resan, växla pengar, köpa presenter till Sofias japanska familj och planera och läsa på om landet vi skall besöka.

Önskar alla en bra vecka ♥


4 kommentarer:

 1. Det har verkligen varit ett underbart väder hela veckan tycker jag i synnerhet helgen med sin värme:) Vilken fantastisk trädpion du har! Att Liseberg var en besvikelse förstår jag, tycker att de ((de som bestämmer:)) tappat allt i och med att de inte låter växtförsäljarna (de små) vara med eftersom det är alldeles för dyrt:( Har inte varit där på två år av den anledningen. Grattis i efterskott på er bröllopsdag! Vilken trevlig resa som väntar er, dels att få se Japan men framför allt att få krama om dottern igen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så roligt och spännande med en Japanresa!
  Vädret är perfekt för växterna, det kom ju en del regn i går kväll efter värmen som var. Aha, då missade jag inget på Liseberg då, hoppade över att gå i år.
  Vackra aklejor du har, och pionen är underbar.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så häftigt med japanresan, ni kommer att få så himla kul! Och vi får se bilder sen hoppas jag?

  Aklejorna är knoppiga här men ingen har slagit ut än, första tulpanen slog ut idag, jag har inte så många heller men några olika är det väl. Tråkigt att liseberg var en besvikelse, självklart är man mer intresserad av växter än gräsklippare!

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Åhh vad jag avundas dig för trädpionen, så vacker, så lång, så otrolig annorlunda, hela 160 cm inte illa.
  Du har mycket att fixa med nu inför den långa resan, men så spännande det blir. En sådan stad som Tokyo slår väl alla rekord, jag börjar bli nervös, men det är ju du som ska resa, *fniss*

  Grattis även till 'Silverbröllopsdagen'.
  Må gott och njut av allt som blommar./ Eva

  SvaraRadera