onsdag 7 maj 2014

Dagens trädgårdsfixutförde inte jag idag :) Jag nämnde igår att vår urgamla Sockertoppsgran, som är stendöd på halva sidan (mot grannen) och växer vid entrerabatten - borde tas bort. Det är bara i en viss vinkel som den är fin, i de andra vinklarna är den bara ett barrlöst skelett!

Hur som helst så tog maken fasta på det och idag kom sågen fram! och lilla granen är borta.(ni ser lilla syrenträdet som snart blommar? Det är ett litet skott som jag tog från vårt gigantiska syrenträd vi fick ta bort när vi dränerade 2005, nu blommar det för andra året i rad - och det tog typ 7 år :)

Nu skall bara roten grävas bort en dag när det inte regnar och kirskålen får väl få sig en omgång.Vad jag skall ha där istället? Tja, jag fyndade en jättefin roddis på Netto förra veckan för 79 kr, en vit,"Cunningsham white" (Netto vid Kallebäck i stan brukar få in massa växter till otroligt bra priser och de kommer från en odlare i Varberg, så de är svenska och jag gynnar svenska odlar :)

Jag har också en Klematis som Johanna köpte åt mig på Lidl för billig peng, som skall få klättra på en av stolparna till Spaljen. Marktäckare - tja, antingen tar jag vad jag haver eller så kanske jag fyndar nytt på Trädgårdsdagarna på Liseberg, dit jag och Johanna skall gå på fredag eller lördag.

Nu skall jag ta tag i min sockstickning och slappa lite och glad åt att regnet gör nytta :)


4 kommentarer:

 1. Här blev det innejobb ikväll, jag vägrade vara ute för det var kallare än kallt. Lisebergs trädgårdsdagar skulle vara kul att besöka någon gång! Vad fint du har, och det där med att vissa saker bara ser bra ut från en viss vinkel, det känner jag igen.

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Det är så skönt att fixa till sådant som har "hängt över" en så länge! Själv har vi fixat till en tråkig rabatt till en mer "sevänlig" (vi är = Göran:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det finns alltid nya fina växter att plantera där man tagit bort något. Bara svårt att välja vad ibland. FInns så mycket fint.
  Skönt att bli av med halvdöda granen.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Kommer bli finfint. Och Netto (ja, Lidl också). Snacka om att man kan göra riktiga fynd där. Jag köpte två hyfsat stora olivträd för 80 eller 90 kr styck. Såg också roddisarna, men de gillar inte min jord. Tyvärr.

  Hittar du ingen marktäckare, kan du ju alltid använda kirsen...

  Kram Tamara

  SvaraRadera