söndag 4 maj 2014

I balans


Jäklar vilken förkylning jag fick! Den slog ut mig fullständigt! Den satte sig i halsen, på stämbanden, i näsan, i luftrören, i huvudet.... och slog ut min fysik fullständigt. Nu har jag börjat repa mig men det är ju så retsamt att bli så "låg" och "vara tvungen" att hålla sig still och vila - så att jag kan komma i balans igen.

Å andra sidan har jag verkligen suttit ute och njutit av allt det vackra: blommande plommon-äppel- och körsbärsträd, allt det gröna som spirar och solen som silar sig genom grönskande träd.

En stickning i händerna var ju "tvunget" för att jag skall sitta still och jag får jättemycket inspiration att sticka sockar när jag tittar in hos Dödergöks sockutmaning.  Min utmaning är att lära något nytt och just nu är det att sticka sockar från tå och upp - det är ju så skönt med raggsockar i trädgårdsträtofflorna :)

Lite nytta har vi gjort här hemma: med hjälp av Johanna och David så har båten blivit pustsad och iordninggjord och nästan klar för sjösättning.

Maken har hjälpt mig gräva för att ÄNTLIGEN fått planterat en häck som skall bli en avdelare i det oändliga projektet att göra något åt vår trista slänt! I fjol var det en mur som höjdes och i år blev häcken planterad. Jag funderade länge på vilken sorts häck jag skulle välja för den skall inte vara hög - bara fungera som "rumsdelare" och till slut valde jag Japansk järnek - som också i många trädgårdar ersätter Buxbom. Den växer snabbare än Buxbom, är mer härdig och lite "rufsig" om man inte väljer att klippa den stramt.14 meter blev det sammanlagt men i två olika nivåer.

Nästa steg är att fortsätta fylla på med perenner - bilder från i fjol finns HÄR . Gräset finns inte kvar längre utan alla nävor jag sparat på mig, har nu kommit i jorden och jag hoppas de växer snabbt som sjutton så jag slipper ogräs :)

Det känns så otroligt skönt att det här projektet börjar lida mot sitt slut! Det har varit evighetslångt! Nu är det bara lite finlir kvar, det där som kan göras en timme eller två, då och då när andan faller på.

Nu kan regnet komma! för det är jättetorrt i jorden, Roddisarna börjar hänga i bladen och det är nästan lite skönt att det blev normaltemp så att naturen stannar upp lite - det får ju inte gå för fort.

Nu skall jag återgå till min stickning - hoppas ni har det bra alla och gräv lungt ♥
7 kommentarer:

 1. Trist med förkylning, krya på dig!
  Snyggt med järneken, undra om jag skulle satsa på det runt en av mina rabatter.
  Jag vattnar för det slokar i rabatterna, men på tisdag kommer regnet.
  Ha en bra vecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Här är en till som måste hålla sig lite lugn för att inte få hostattack (luftrörskatarr+astma+allergi) Vad snyggt med järneken, luktar ju bättre än buxbom också:) Härligt när "gamla" projekt äntligen blir klara :) Ha det gott o krya på dig/Monne

  SvaraRadera
 3. Attans jäkla förkylningsbaciller att härja runt. Sån tur att den nu flugit sin kos!

  Så skönt att kunna bocka av projektet med häcken. Järnek är så fint! Satte en sån runt köksträdgården förra året och den tar sig förvånansvärt bra. Attans snyggt om jag får säga det själv. Jag kommer nog låta den vara lite yvig, så det inte blir så "stelt".

  Ha en fin vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Nämen stackare... Järnek ser fint ut. Skönt att få bocka av på att-göra-listan. :)

  SvaraRadera
 5. Härlig blogg! Behöver trädgårds inspiration.
  Följer!

  SvaraRadera
 6. Det där blir bra det! Japanska järneken ser fin ut, antagligen inte härdig hos mig. Hoppas du blir riktigt frisk nu så du kan ta igen det du missat, men gå inte ut för hårt!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Inte kul med förkylningar minsann. Hoppas du snart känner dig helt stark igen.
  Fint med häcken!

  Kram

  SvaraRadera