torsdag 27 juni 2013

då höjer jag ribban....


och startar upp nästa projekt med att höja upp muren vi har på baksidan, mot en slänt.Nu tror jag att jag kan "minska" slänten, lutningen och få lite ordning på baksidan.  "Svärsonen" arbetar i stenbranschen och körde idag hem lass 1 med mursten, nästa lass kommer tidigt i morgon bitti. Så nu har jag haft ett stryketräningspass någon vecka framöver här hemma :)

Murstenen har en klack så det är bara att bygga på befintlig mur, gruset jag har på marken (grusgången, sprängstensgrus) skall jag flytta över till bakom nya muren för dränering och så kommer snart ett nytt lass med grus, mjuk grus som det går att gå barfota på.

Detta år årets stora projekt. Slänten skall sedan får buskar av olika slag (har samlat på mig lite under våren), Klättehortesian skall få sällskap och blir kanske gladare för det, mycket vårlök skall planteras till hösten och sedan massor med Nävor (jag skäms inte - jag tigger Nävor av alla slag! Hör av er om ni har någon Näva att skänka bort, gärna flocknäva) och Lungört som marktäckare.Tja, har man inte att göra så....... och jag är rädd om ryggen! Lyfter upp stenen efter alla konstens regler, kniper..... där vi tjejer skall knipa när vi lyfter..... det vet ni väl att vi måste göra när vi lyfter tungt för att spara på de inre ligamenten som sitter i nedre regionen..... ni vet......framfall.....   sedan bär jag stenen nära kroppen med stöd av magen :)


Annars så väntar jag......... på att Honungsrosen skall slå ut!I vårt gamla syrenträd, har jag låtit flera långa grenar av Honungsrosen slingra sig upp och jag gissar att det blir en praktfull blomning i år - en andra blomning i syrenträdet :)

I helgen blir det en kort tur till stugan, skall vattna i växthuset, fixa lite och lukta på havet. Vi skall hyra ut i år, v 29 och 30 är uthyrd men vi skulle gärna vilja hyra ut v.28 med - är någon intresserad, så hör av er :)

Ha det allra bäst ♥13 kommentarer:

 1. Passa ryggen när du skall bära, har gjort mig illa i ryggen på att bära plattor. Ang äggen, så har jag bara hört om att lysa ägg för att se om det finns kycklingar i dem. Varför man gör det till affären har jag ingen aning om. Har aldrig sett något skumt i äggen//Britt

  SvaraRadera
 2. For et spennende prosjekt du har på gang. Det blir nok kjempefint! Kjekt å ha en kommende svigersønn som kan brukes til noe nyttig:) Haha :)

  SvaraRadera
 3. Wow vad detta kommer att bli bra!! Slänten blir ju nu mer "hanterbar" och med buskar och nävor blir det kanonsnyggt;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Hittade in här till din fina blogg! Vad roligt med nya "bekantskaper"! Slänten blir kanon! Men vart ska jag skicka nävor om jag har några jag vill skicka till dig?

  SvaraRadera
 5. Du vet att du kan komma och hämta nävor hos mig! Och jag skulle gärna hyra er stuga, men vecka 28 funkar tyvärr inte!

  SvaraRadera
 6. Jamen precis, kom ihåg att knipa! Blir bra med muren där! Är det plantor du vill ha eller går det lika bra med frön? Jag har en blå näva som jag tyvärr inte minns namnet på men den är typ knähög, ganska stora blommor. Har bara ett miniparti men frön blir det ju alltid om du vill ha sen.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Tack för härlig läsning, fina foton och en knip-påminnelse. Den sista är lätt att glömma!

  Så fint det kommer att bli i slänten. Har tyvärr inga nävor att erbjuda, men skäms inte för det ;)

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Tolkar jag det rätt? Ska Johanna och David gifta sig? SPännade i så fall.

  Alltid kul att följa projekt. Det där ser lovande ut.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Kul läsning!
  Hoppas du får en riktigt skön helg.
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Blir nog fint det. Blå lungört har jag i drivor om det kan vara intressant.

  SvaraRadera
 11. Åå, murstenar! Vad läckert. Så det är bara att lägga dom på varandra så där?
  Min Honungsros tog sitt sista andetag i vintras. Sorg! Den var 5 meter hög o alldeles underbar.
  Och sugen blev jag på att hyra din stuga. Fast inte i år för vi har redan hyrt en. Var ligger din stuga? Hyr du kanske ut nästa år också=))). /Knatten

  SvaraRadera
 12. Hejsan, kommer bli super. Du kan ju alltid komma hit " Vikagårdens Lustgårdar " som växer igen och det vore väldigt bra om du gallrade ut lite. Finns lite av varje.
  Har det redan sagt ja ?
  Välkommen hit.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 13. Rosa/lila och vit flocknäva samt andra blå nävor finns!

  SvaraRadera