torsdag 17 april 2014

Glad Påsk!


Jag önskar alla en riktigt Glad Påsk och en skön långhelg! Hoppas förstås att vädergudarna är med oss, att det slutar blåsa och inte regnar alla dagar.

Jag vill också hylla Lungörten, en tacksam och fin liten perenn som snabbt täcker tråkiga markytor.De frösår sig lätt och jag hittar små plantor här och där som jag gräver upp och sätter där inget annat växer. Blommar tidigt, vackra blad och klipper man ned dem efter blomningen, svarar de med att blomma en gång till.Idag har jag en extra ledig dag - så skönt att återhämta mig - och jag har redan varit iväg och handlat det sista för helgen.Som sagt: ha en härlig helg, kör försiktigt på vägarna! ta på flytväst om ni skall ut i båten och inga påsksmällare förstås!

7 kommentarer:

 1. Så vackra bilder på lungörten!
  Önskar dig en fin påskhelg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder på lungörten, blir så sugen på att gräva ner lite lökar som jag har köpt dahlior, fresia, anemoner och ranuklar får väl vänta ett tag fortfarande nattfrost här. Orkar inte plantera dem inomhus först. Hoppas ni får en fin påskhelg. Jag och Inge åker till Köpenhamn 3 dagar under påskhelgen. Ann

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder! Lungört satte jag i en - nej två - rabatter i höstas. På ena stället har den tagit sig jättebra och är fantastisk. Kommer bli sååå fint när den täcker ytan jag vill att den ska täcka. Nästa år ska jag ha tulpanen 'Ballade' bland lungörten. Det är en superfin kombo!

  Tack för tipset om att man kan klippa ner dem för en andra blomning. Man lär sig nåt nytt var dag. Nästan.

  Önskar dig en GLAD PÅSK!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Glad Påsk till dig också!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Glad Påsk till dej också! Och jag håller verkligen med dej om lungröntgen. Gillar den tidiga blomningen och att den är så tacksam att fylla ut med i rabatterna.

  SvaraRadera
 6. En skir vacker känsla i dina bilder, så vårfint och det där ljuset som man uppskattar nu.

  Kram Lissen
  Glad påsk

  SvaraRadera
 7. Hoppas solen har hittat hem till dig i GBG eller blir det kanske en skön helg i stugan!
  Håller med dig angående Lungörten. En riktig raring!

  SvaraRadera