söndag 13 april 2014Det blev ingen rubrik idag, visste inte vad jag skulle skriva där? Att det är stormar därute? En isande kall vind som får påskliljorna att lägga sig längs med marken och det var fullt ställ i klädväg när jag var ute idag.

Gjorde inte något större krafttag för jag är så förbenat trött, utan det blev lite pill här och där. Delade och flyttade Ormöga till Påskliljorna - det är så fint med gult och blått på våren!Drog upp lite mer Kirskål.... Maken klyvde lite ved (rester av en gren från grannens plommonträd som vi hjälpte dem såga till i vintras).Såg att en limefärgad Julros blommar för första gången! Härlig färg.I och med att våren är så tidig, så upplever jag att det finns gott om trädgårdstid! Ingen brådska i år, vi har ju haft tiden med oss och det har varit många trädgårdseftermiddagar och det vanliga vårarbetet är redan klart.

Jag klippte gräsmattan för första gången i fredags!

Min murade odlingsbänk utanför växthuset har flyttat på sig under två vintrar, spruckit sönder och jag har grävt ur för att kunna "limma" ihop dem och kanske putsa om den innan jag börjar odla.

Fotbladen har börjat blomma!Och i framkanten på bilden så är det tre fina plantor av Porslinsanemon! Jippi!!

Vem väntar inte på de här?!?Kungsängsliljorna....... de brukar blomma samtidigt som de små Japanska lönnarna fått sina små blad - och det är inte maj ännu!
Jag gillar när våren är tidig :)

Tomatplantorna är omskolade - det är det enda jag sått hitills, jo - Klockrankor med. Tänkte jag skulle så lite sallad i kruka i växthuset - usch vad myror det har kommit fram - fick ta lite hjälp av myrr.

Snart är det påsk och det blir en tur till stugan. Där skall växthuset städas och göras i ordning. Jag skall köpa med jord och tänkte så sallad även där.

Fådda pallkragar skall målas och ställas ut istället för den stora odlingsytan som finns. Tänkte lägga plast i botten så jorden kan behålla vätan lite längre.
Gammal jord skall flyttas och fylla hålor i gräsmattan (inte glömma ta med gräsfrö)

Den här årstiden behöver jag inte gå gym! Det räcker att ta på stövlarna och gå ut  och jobba :)5 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Så läckert fotbladet är, och porslinsanemon... nu blev jag lite avis:)
  Japp, tidig vår gillas.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja kirskålen är så grön och fin i mina rabatter...puh...att den orkar! Jättefina bilder och jag önskar dig en skön påskvecka!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Ha ha, min rubrik blev nyss "aprilväder". Otroligt fiffigt, eller? Nej, knappast men det är väl ändå precis så det är. Sol, regn och blåst om vartannat. Fantastiskt vad det händer mycket ändå ute trots en hel del kyla.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Jag blir nästan stum, oj, redan så mycket grönt och gräsklippning...? ;)
  Nej, den här årstiden behövs sannerligen inget gym, men kanske hade jag behövt underhållsträna "trädgårdsmusklerna" under vinter, men, men.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera