måndag 7 april 2014

Långhelg vid havet


När jag såg väderprognosen över fredagen frågade jag maken om vi inte skulle ta en impulsiv långhelg vid havet och det gjorde vi alldeles rätt i!

Torsdag kväll och hela fredagen bjöd på ett stilla hav och strålande sol! Maken fick äntligen fiskat - premiär för fiske av havsöring 1 apri - och det nappade bra, så bra så det blev färsk fisk till middag på fredagen och en i frysen.Katterna Tiger och Freja tog vi med oss. Tiger har varit vid stugan förut och älskar det men för ängsliga Freja var det sisådär och hon var inte imponerad över bilresan, och inte heller att vara utomhus i bergen, men måste vänja sig att föja med, vi har lite svårt med kattvakt nu när Sofia är i Japan. I sommar skall de vara med till stugan två veckor så Freja måste vänja sig.

Jag fick rensat rabatter, klippt vresroshäcken och när syrran kom på lördagen, eldade vi upp riset - himla skönt att bli av med det omedelbart.

Lördagens väder var sådär, mulet men ingen vind. Söndagen var det duggregn hela dagen men det är bra att ta på sig stövlarna och gå ut.
Ja, det var verkligen en härlig helg!

Idag, måndag, började dagen med regn men sedan klarnade det upp och det blev bästa trädgårdsvädret :) Ännu en rabatt hyfsat fri från Kirskål! Lite växter delade om omplanterade.

Regnet som kom har verkligen gjort nytta, tycker det hänt en hel del på bara ett dygn! Jag kan tänka mig ha varannnandagsväder - en dag trädgårdsväder och en dag regn osv, perfekt nu när det delas växter och flyttas :)

Vitsippporna blommar så fint i backen! Det är så vackert ute och jag vill inte gå in när mörkret kommer.... men måste ju sova oxå :)
4 kommentarer:

 1. Vilken härlig energiladdarhelg!
  Härligt att kunna bestämma sid lite snabbt och bara genomföra det.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Sova? Det gör vi till hösten ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Det där kan väl inte vara svårt att vänja sig vid? ;) Ser underbart ut,

  kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Impulsiv långhelg vid havet, hur härligt låter inte det.

  Mer av sådant. :-)

  SvaraRadera