fredag 21 mars 2014

Veckans bilderJa, så får det bli denna veckan, två bilder tagna idag, för vet ej sjutton vart veckan tog vägen - igen!

Vädret var sisådär, inget som lockar till att ta fram kameran och lite aktiviteter om eftermiddag/kväll har gjort att tiden liksom försvann. I går var det visserligen rätt så fint väder tidig eftermiddag (15-tiden i min värld) blev det en runda i skogen - alltså innan de kraftiga vindarna kom och som höll i sig hela kvällen. Vindriktningen var ovanlig för att vara här i stan och det ven omkring omkring husknuten och jag tänkte att nu flyger allt löst omkring därute, men inga större skador hittades idag.

Idag, fredag blev det tidig hemgång från jobbet (14-tiden i min värld :) och ett erbjudande i butiken om ett brätte penseér för 29 kr kunde jag inte motstå - har massor av tomma krukor som kan fyllas med vårblommor.Lite fredagsstädning - tror inte det bara är jag som tycker det är mysigt och kanske lite rogivande? att stöka runt lite, plocka lite, ta fram nya ljus och gör allmänt mysigt för en skön hemmakväll. Vattnade sådderna och ärtskotten (vanliga gula ärtsoppsärtor) som har börjat spira ordentligt. Det är så gott att klippa lite grönt på frukostbrödet och/eller på omeletten.Här har jag provat att "grodda" på enbart hushållspapper och det fungerar mycket bra, lättare än en kruka med jord - näring behöver de inte för att gro, sedan är det lätt att lägga allt i Bokashi-spannen.

Vädret lockar inte till att vara ute idag, jag brukar vara trött och frusen på fredagar och då är det skönare att krypa upp i soffan med en varm dator i knät :)
Nu håller jag på att föra över foton till webhotellet "Flickr". Dator har börjat bli så trög och det är väl egentligen inte konstigt med tanke på allt jag har sparat, alla gamla bilder :) Dags att städa och förvara bilderna på en säker plats utifall att datorn skulle bli väldigt trött.

Jag har en oplanerad helg framför mig, tid som jag "äger" och kan göra vad jag vill med. Än så länge är ett träningspass inbokat lördag fm, och det blir säkert lite trädgårdstid :)

Önskar alla en skön helg

6 kommentarer:

 1. Här är det trädgårdsmässan i Älvsjö inbokad imorgon, ska bli riktigt kul. Idag slutade jag 12, sen har jag handlat och allmänt flummat omkring innan en liten joggning nu på kvällen. Nu blir det soffhäng snart!

  Trevlig helg,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Veckan gick snabbt här också men jag är ju på ett sätt glad för det för nu är det bara en vecka kvar till Erica kommer hem igen.
  Söta penséer!
  Hoppas du får en bra helg med träningspass, trädgårdstid och kanske något mer.

  Kram
  PS. Det måste vara fel på mig som inte lyckas med ärtskott. Mycket annan odling lyckas jag ju med ;)

  SvaraRadera
 3. Tack för din omtanke om min häl :). Lite kul att du skrev om inlägg idag. Jag var faktiskt och fick sådana gjorda i förmiddags. Åkte till en sportaffär som kan göra sådana. "Fotapparaten" visade att jag trampat sönder båda fettkuddarna. Inte bara högra som jag trodde. Hälsporre är det inte men symptomen kan vara snarlika. Fettkuddarna blir aldrig bra igen men om man är noga med att ha bra skor/inlägg som avlastar hälen och dessutom är skålade om hälen för att samla ihop fettkudden kan man bli relativt smärtfri. Känner redan att de funkar bra! Jag vågade tom springa ett par hundra meter ikväll för att känna. Hoppas det funkar även på längre sträckor.
  Skönt att du blivit bättre i din häl. Man vill ju känna sig fri att göra det man vill.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Härliga vårbilder Lotta! Blir så sugen på att grodda när jag ser dina bilder...jag har ju till och med ärter liggandes här hemma. :) Ha en fin vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Fina penséer! I mitt närområde är det tji att få tag i vårblommor än. Maken skulle köpa åt mig när han besökte staden 15 mil härifrån och så glömde han... Vårblommor är ju alldeles för viktigt såna här tider för att man ska få glömma.
  Imorgon är det fredag igen och jag hoppas du får sluta tidigare även då! :)

  SvaraRadera
 6. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was
  hoping maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your
  new updates.

  Look into my blog: candy crush update

  SvaraRadera