fredag 28 mars 2014

Den 28 mars kom våren till mig....


Det är ju för bra för att vara sant - en sådan underbar eftermiddag! Det har anats hela veckan att det varit på G, det härliga vårvädret vi längtat efter hela långa vintern. Visst märks det att våren är ovanligt tidig i år, för ett år sedan  hade vi kalla dagar, gräsmattan var brun-grön och tråkig, tjälen var kraftig och det var en långsam start.

Och idag, på eftermiddagen efter jobbet satt jag i bara tröjan på "piazzan" i bara tröjan och stickade, med en katt i knät och bara sög in solen och vårkänslan.

Jag fick äntligen fäst trådarna på de hemmastickade halvvantarna, stickade i billigt Nettogarn, randiga i grått och svart för att tåla lite trädgårdssmuts. Mönstret hittade jag på Ravelry - världens bästa sticksida med fina gratismönster men även ännu finare köpemönster.

Ovan på bild, min första kruka jag gjöt i betong, säkert en 8 år sedan men den hänger med än :) I den växer ett gräs och Murreva - charmig som bara den :)


 Halvvantarna är perfekta att ta på sig när jag tar med mig kameran ut för att fota lite, det är ju fortfarande kyligt på kvällningen, även att ta på händerna som ikväll när jag satt ute och stickade.
Massor av planer för trädgården dyker upp i huvudet när jag sitter i kvällssolen och funderar. Önskelistan blir lång! En del kan säkert förverkligas, en del funderingar kommer att ta tid på sig. En del funderingar skall jag lösa i helgen. Men det är ju så det är - stora projekt och små projekt.

Penseerna har kommit i kruka och på bordet står en ensan kruka, med en liten ensam penseé i - ensam men fin :)
En extra hälsning till Ann, mamma till vår hyresgäst Tove: hoppas du får en skön helg/vecka med dottern och i trädgården :) Julrosen jag fick av dig Ann, har överlevt vintern och har bott i kruka utomhus ett par veckor och i helgen skall den grävas ned och få en liten skylt med sitt namn: Ann :)

Jag har en förkärlek till växter som jag fått och här och var i rabatten sitter etiketter som tex  aktuella julrosen "Ann", klätterstormatt "Birgitta" och "Anja", rosen Lyda rose/ "Katarinas ros", smultronschersmin och daggros "Christer" - ja, listan kan bli lång på växter jag fått av kära blogg/trädgårdsvänner - visst är det charmigt!!!

Jag kan strosa runt i trädgården, titta på växter och tänka på vem jag fick växten av, när det var, minnas trevligheter. Se en annan växt jag köpt på en trädgårdsresa med trädgårdsvänner - ler och minns :)

Nu är det kväll, sitter i soffan med katterna bredvid mig, tänt lite mys-ljus, trötta ben efter att ha cyklat till jobbet i veckan, lite trött i huvudet efter en hektisk jobbvecka - men...... en härlig ledig, solig vårhelg har jag framför mig! Underbart!

♥''

6 kommentarer:

 1. Precis som hos dig blev det här också, helt makalöst skönt. Bäst man passar på och njuter även i helgen för jag tror inte det varar så länge. Vi är fortfarande bara i slutet på mars men idag kändes det som i Maj månad.
  Jag minns inte hur vädret var här förra året samma tid, för då var vi på Teneriffa, och det som händer här hemma bryr man sig inte.
  Tänk vad vackert det är i Göteborgs alla parker, sådant missar vi här, men så är det.
  Vad gott att ha handleds-värmare på sig, det värmer hela kroppen brukar jag säga. Min dotter Maria stickar och virkar m.m. hela tiden fattar inte hur hon hinner, men sådant hinner inte jag med som är passionist.
  Här blir det också mycket nya projekt i trädgården, men vi får ta en sak i taget, fniss*

  Ha en trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 2. Så fina halvvantar och så bra med hål för tummen. Jag har bara ett par utan hål för tummen. Eller bara och bara... ;)
  Här hade vi också jätteskönt väder idag. Utetid!

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Snygga halvvantar! Här var det riktigt soligt och fint igår, men rätt kyligt i luften. Apropå egengjutet så gjöt vi vår första bänkskiva till nya köket igår, nu är det bara att hålla tummarna. Det blev lite cement kvar som jag kunnat ta vara på bättre om jag tänkt på det, men nu sprang jag och hämtade några dassiga plastbyttor som jag hällde upp det i, kanske duger som krukor eller skålar i alla fall om de håller.

  Ha en fin trädgårdstid nu, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Vet du Lotta att det känns som en evighet när jag såg dig sist! Faktum är att jag längtar ibland efter mina "gamla" (det är ju bara jag som e' gammal) bloggkompisar. Vi ses för sällan om man frågar mig! Kanske skulle jag kunna få till en träff framöver, senare i sommar....;-)!
  /Kram, Anja

  SvaraRadera
 5. Underbar dag idag! Sol på kind och utemöblerna mina åkte fram och krukorna mina fylldes med penséer och påskliljor. Vi har en ljuvlig tid framför oss.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Fiffiga halvvantar. Netto har allt mycket bra grejor. Till mycket bra priser.

  Håller med dig. Det är både charmigt och nåt visst med växter man fått av andra. De plantorna blir liksom lite mer värda än de man köpt i butiken. Trädgårdsfolket är allt ett givmilt folk!

  Kram Tamara

  SvaraRadera