lördag 15 mars 2014

Blommar på bar gren


I min entrerabatt har jag tidigblommande buskar och det är de som möter mig när jag kommer hem. I år är Tibasten jättefin för det har inte varit några hårda frostnätter som tagit knopparna. Samma med Hybridkejsarolvon som både blommar och doftar ovanligt mycket i år.

Det är väl det som är det svåra med de här buskarna, att inte frosten kommer och tar knopparna. Två år tillbaka har jag missat blomningen just för att vårvintern varit riktigt elak.

Vit Tibas och rosa Tibast "Daphne mezerum L"


Det blir lite "japankänsla" över rabatten med blommor på bar gren, stenar och en egengjord japansk lykta i betong. På marken under buskarna finns massa fina knoppar av rosa Julros och jag hoppas så att de snart blommar så de kan gå ton-i-ton med buskarna.

I förgrunden "Charles Lamont", Hybridkejsarolvon


Och på tal om Japan.... nu är resan bokad!!!! Sofia - nu kommer vi och hälsar på dig!!! Jag, maken, Johanna och David åker i juni på en 10-dagarstripp till Tokyo och det skall bli så kul - att träffa Sofia förstås! men också att träffa Sofias japanska familj som hon bor hos och besöka landet.

Så om någon läsare har varit i Japan, Tokyo, så får ni gärna lämna tips på sevärdheter :)

*

Hua mig vilket busväder det var i går, fredag! Storm & regn och det fanns inte en chans att vara ute! Nu, lördag morgon, ser det mycket bättre ur - blå himmel men en kvarvarande stark, kall vind - men den är det lättare att klä sig för, än regnrusk - så det blir en utedag idag. Det blir nog till att kratta färdigt, titta till hallonlandet, beskära blåbärsbuskarna (amerikanska blåbär).

Önskar alla en skön lördag :)


5 kommentarer:

 1. Vilka vackra buskar! Förstår att det är skönt att komma hem till den välkomnande entrén! Vad häftigt med japanresan!

  Kram och trevlig helg,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Roligt att resan är bokad nu. Kan tänka mig att ni längtar, av flera skäl.
  Mina små tibastplantor som jag fick av dig lever. I alla fall den som står kvar i krukan. Den blommar lite sött nu. Den andra såg inte it att må bra tidigare i vinter men jag ska titta till den igen för att se om den repat sig. Den står i en rabatt. Ska hitta en bra plats för den som står i kruka för jag tror den hämmas i tillväxten där i krukan.

  Hoppas dina kommande vecka blir bättre än föregående. Är det på jobbet det varit mycket?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad häftigt med en Japanresa. Det kommer garanterat bli en minnesvärd resa!

  Och tack för infon om Hybridkejsarolvon. Grannen har en sådan vid staketet och var gång jag passerar undrar jag vad det är för tjusigt. Nu vet jag :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder hos dig! Tack för titten:)

  SvaraRadera
 5. Tibasten är en mycket trevlig vår-buske tycker jag. För säkert tiotal år sedan kom våren mkt tidigt och då började Tibasten blomma redan i mitten på februari, men man borde ana en fara med detta, givetvis kom en frostnatt som tog alla blommorna. Sen kom vintern tillbaka med flera veckors frost m.m. Ja Tibasten dog, jag grävde upp den och slängde den i vår skog. Efter många år 'tog' den sig på något vis och nu lever Tibasten där i välmående och jag. vi hälsar på den där titt som tätt på våren. Ja Tibasten är en riktig överlevare.

  Javisst du har en Japankänsla i en av dina bilder tycker jag
  Vad roligt för er att resa och hälsa på dottern i Japan. Vi ska hälsa på våran dotter Martina på Irland i April, 2vec.
  Det ser vi också fram emot den resan, vi har aldrig varit där innan och hon och killen kom hem från en två års resa
  i NZ och Aust. Nu bor de i Sixmilesbridge.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera