tisdag 4 mars 2014

Jag skäms........


Stackars tulpanlökar! Titta vad jag hittade i trädgården, gömda bakom en odlingslåda - hade väl lagt dem där i fjol när tulpanblomningen var över - tanken var att gräva ned dem någonstans där de skulle blommar i vår. Att de överlevt! Tja, det var ju bara att leta fram en stor kruka och lite jord och så får vi se om det händer någont när vårsolen ger dem värme och energi.När Rosmarinen överlevt utomhus - då har det varit en mild vinter!!!  Persiljan har också klarat sig och nu är Timjan tuktad - så gott det luktar när man är i kryddlådan och petar :)

På första bilden ovan, i lilla betongbladet ligger små bebis-Luftlökar som jag plockat upp här och där. Luftlöken ser ut som megastor Gräslök och av blomman i toppen blir det ett knippe med små bebisar. När bladet med smålökarna vuxit sig lååååång så lägger den snällt ned bebislökarna på marken där de börjar gro. Jag skall ta med bebisarna till jobbet - alltid är det någon som vill ha :)

Med undantag av korta stunder utomhus, har vi renoverat i källaren. Vi bytte från oljepanna till bergvärme för ett par år sedan och har anlitat firma att sanera och montera ned den och detta ledde till lite puts på källarväggen, ommålning och lite röj - himla skönt!

Nu är det märkbart att det är mars, mycket ljusare och längre dagar. Första fröna är i jorden: tomater, klockranka och lite annat som jag sparat på och vi får se om det är liv i de gamla fröna.

Visst är det härligt, att våren startat - nu kan det bara bli bättre! :)


6 kommentarer:

 1. Lätt gjort att glömma när man gömmer dom bakom något men dom ser inte ut att ha tagit någon skada.
  Vi har haft en så mild och skön vinter men med alldeles för lite sol.Kanske det vänder snart.
  ha det fint/Gunsan.

  SvaraRadera
 2. Ja har man mycket att tänka på är det sånt som händer, men de är 'på gång' ser jag.
  Ni vid kusten brukar ju inte ha någon sträng vinter, den blev inte så häftig snöig som förra året.
  Men nu tycker jag våren segar sig fram, våran zoon tillhör 4-5 det blir ju ända till Sundsvall och det irriterar mig.
  Så det hjälper inte att bo nära kusten eller på gränsen till Halland, våren blir alltis senare här.
  Men jag ger mig inte, jag utmanar alla växter och försöker se om 2:ans zoon går hem här oxå, man måste tänja på gränserna.
  Vissa av mina kryddor har liksom dina oxå klarat sig ute.
  Ha det fint/ Eva

  SvaraRadera
 3. Din rosmarin ser fräschare ut än min tycker jag. Min har stått i Lugnet. Timjan och persilja har stått ute och mår riktigt bra.

  Kram

  SvaraRadera
 4. De tulpanerna ser ju ovanligt pigga ut, så det blir säkert nåt bra lite senare i sommar? kanske?
  Våren är ju här hos mig, men sååå dåligt med sol! Ett grått distäcke hela tiden, så några vårkrukor blev det inte i helgen. Men nästa kanske...
  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Ja det härligt att höra lite vårtecken i luften men värmen väntar jag på... Den har dom lovat nu i helgen! Jag hittade tulpanlökar i min verktygslåda nu när jag skulle skruva lite grejer. Hm, jag vi är väl lite slarviga alla! /Knatten

  SvaraRadera
 6. Hehe. Ja, du är allt en elak trädgårdstant.
  Du får allt skärpa dig inför årets säsong!

  Önskar dig en fin vecka

  SvaraRadera