söndag 9 mars 2014

Härlig trädgårdsträningsvärk,


nöjd har jag nu landat i soffan, efter två dagars härligt trädgårdsarbete! Kanske är jag lite konstig men jag tror att i trädgårdsvärlden, finns fler med samma nöjdhet som ont i korsryggen och stela ben :)

Det är ju "så" mycket att göra därute, så jag önskar jag hade haft någon mer dag, men å andra sidan finns det ju numera ljusa eftermiddagar.

Lilla växthuset är städat och jag har flyttat in lite, en stol så om det skulle blåsa kalla vindar, kan jag sitta där i värmen.

Penseer i kruka, krattat, klippt, hittat spirande gullvivor, blåsippor, nunneört, julrosor, kärleksört - ja - massor är på G och visst känns det härligt!

En citronfjäril flög förbi och landade på de blommande krokus.En nackdel med mild vinter är mycket alger och vår trädgård ligger i skugga, nära skogen, nära staden - så algerna trivs så bra. Högtryckstvätten har gett upp så rengörning av stenplattor får vänta men jag finlirar med diskborste och algmedel. Nördigt - javisst :D men fint blir det!Nu håller vi tummarna för bästa trädgårdsväder resten av veckan!


4 kommentarer:

 1. Härligt vårväder även här.
  Jag har fixat med klematisklippning och annat grovarbete. Flyttade pelargoner mm till Lugnet också.
  Ja, en skön vecka med trädgårdstid skulle inte vara fel.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att städa fram våren och och att den vintertrötta kroppen får jobba lite. Kram Kia

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om det där med alger! Det är ett fasligt tvättande med både det ena och det andra för att få bort lorten.
  I natt har väderprognoserna från olika väderstationer "lovat" frost....inte roligt det heller. Kunde ha varit frost och snö under vintermånaderna istället. Bara det inte blir samma mardröm som förra året...Fast riktigt så hemskt kan det ändå inte bli för att växterna har fått vatten så att de klarar även ett par tre veckors barfrost om det skulle bli så.
  Kommer du ihåg det där fina hjärtat som jag fick av dig när du var här för si så där 100 år sedan. Den har jag kvar och tänker förstås på dig när jag träffar den med blicken.
  Ha det så himla gott! /Anja

  SvaraRadera
 4. I like those flowers i never been have a flower like that in my garden .Spring really make's people happy not only because it is going to be a good weather but also because many flower are going to bloom which can make a lot of people amaze of the view.

  SvaraRadera