tisdag 11 mars 2014

En stund i lilla växthuset


Det fick sig en rejäl rengörning i helgen, "vinkastet", eller lilla växthuset. Idag så var det så varmt och gott därinne när jag kom hem från jobbet - det tyckte Tiger med och la sig nöjt på stolen :)

Jag grävde bort den gamla jorden från jordbädden och la ut den i rabatterna och sedan skall jag gräva ned innehållet från Bokashi i jordbädden innan planteringsjorden läggs på. Sedan skall tomater planteras och så kommer sommaren.... och de mognar och jag mumsar i mig solvarma tomater.... suck.... :)


En kruka har i alla fall hamnat i växthuset - en Fjärilslavendel - som jag fyndade förra helgen på "rea", den har väl varit någon dekorationsväxt för de brukar inte finnas att köpa så här tidigt - men glad är jag för det :)


Hur det gick för de stackars misshandlade tulpanlökarna?! Jo då, efter att de fått jord och kruka så repade de sig och har jag nu tur så kan det bli en liten knopp så småningom.

Jag gick in när det började skymma (och blev svinkallt! vi hade minusgrader i natt) och precis då började Koltrastarna att sjunga - och jag har suttit i soffan med fönstret på glänt bara för att få höra dem en stund till.

Det väntas bli en kall natt till men sol på dagen i morgon, onsdag - härligt!

2 kommentarer:

 1. Mmm, solvarma tomater, precis vad vi pratade om på jobbet idag. Inte mysigt med smaklösa vintertomater från affären. Men nu är våren på gång! Fjärilslavendeln är jättefin!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Oj då minus grader i Göteborg då är det kallt. Det har vi också haft men vi är vana att det kommer vid den här tiden
  och jäklas lite, det blir ju extra jobb med att täcka rosor m.m.

  Jag förstår att Tiger njuter där inne i växthuset, det är ju varmt och gott. Han ser ut som våran ängla-Klas
  sen har vi haft en röd till som hette Gorbatjow. Jag tycker de röda katterna är så vackra.

  Jag håller med om att solmogna tomater är det bästa som finns, tyvärr har jag inte angagerat mig i dem,
  ett växthus äger jag inte.
  Ha en skön helg/ Eva

  SvaraRadera