onsdag 12 februari 2014

Vårtecken = fulla fönsterbrädor och ett elakt virus


Ett vårtecken här hos mig är alla fulla fönsterbrädor nu när övervintrarna hämtas upp från källaren. Här är Fikonträdet, Ficus carica "Precoce de Dalmatie"  som får dagsljus och kanske, kanske blir det något av det enda lilla fikonet som tappert trotsat källarljuset.
Gröna blad gör så mycket, och just fikonbladen är så fina  - stora och härligt gröna.Murgrönsviolerna har börjat skjuta nya gröna blad och om det elaka viruset som bor i min näsa ger med sig lite i morgon, skall jag gå ned i källaren och ansa pelargonerna - tror det är dags att även ställa dem på fönsterbrädan.

För att inte tala om citrusträden - de skall också få flytta upp...... tur jag har stort mastsalsbord :)

6 kommentarer:

 1. Underbara vårtecken när fönsterbrädorna inte längre räcker till!
  Krya-på-dig-kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta
  Jeg elsker også figenblade. Dejlig billede, hvor man rigtig kan se den fine form.

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera
 3. Inte kul att vara sjuk. Hoppas du snart mår bra igen.
  Ja, det börjar väl bli dags nu för att väcka växterna till liv och ta hand om dem. Jag pratar fint med min kamelia så att hon inte ska tappa knopparna, i år igen.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fikonblad är så fina.Min har börjat röra på sig nere i källaren men där får den bli kvar .För stor för mina fönster.
  Hoppas du blir frisk snart.
  Kram.

  SvaraRadera
 5. Härligt med lite vårtecken, fikon är jättefint! Mina pelargoner har stått i mina vanliga fönster hela vintern, men jag har nypt bort såna som spjänglar iväg så de har hållit sig ganska fina faktiskt, även om jag trycker in de flesta i rum där vi inte är så mycket, man vill ju ha annat i de fönster man ser dagligen. Nu ska de i alla fall planteras om. Några sådder blir det inte förrän vi kommit hem från semestern, vill inte att husvakten ska passa såna ömtåliga saker ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Tänk Lotta att jag tror att jag precis har klarat av viruset i näsan - efter tre veckor. Det blev ju hosta också...
  Mina murgrönsvioler fick flytta från källaren för några veckor sedan. Nu är så härligt och man måste njuta även om det blåser hårt i byarna! /Anja

  SvaraRadera