måndag 17 februari 2014

att klippa lite, kratta lite och må bra igen


Efter helgens busväder var det riktigt skönt att se solen och jag skyndade mig hem för att hinna ut i ljuset, snabbt på med raggsockar, stövlar, trädgårdsjacka, sekatören och nystickade mössan på huvudet :)

Mössmönster "Green memoris" Ravelry


Klipp, klipp på vinstockarna - ja, jag vet att de skulle varit klippta för längesedan men det har bara inte blivit av, nu står klippet i vatten inomhus och så får vi se om det kommer några rötter på dem (drömmer om en krukträdgård med massa vinstockar på rad)

Massa lökar hittade jag under löven, knoppar på julrosorna och även här klipptes det - de fula gröna bladen på julrosorna åkte på komposten.

Katterna skuttade glatt omkring benen på mig - tror nog att de var glada för att jag äntligen var ute med dem :)

Måtte vi få bättre väder denna veckan - vi behöver det så väl!

6 kommentarer:

 1. Underbart att vi är igång igen!
  Du har glömt klippa vinet och jag har glömt klippa en lönn. Så kan det gå... Jag gjorde det inte idag heller för när jag väl kom på det var klockan för mycket. Behöver ha tid på mig så det blir bra.

  Måste fråga en sak. Hur hanterar du oro och saknad när Sofia är iväg så länge? För visst är det väl normalt att vara orolig och sakna sitt barn om än det är ett vuxet barn? I min värld är det normalt, helt naturligt. Man älskar ju även sina vuxna barn och det är klart att man är orolig att det ska hända något, Eller? Bara jag? Att jag är orolig innebär ju inte att jag inte inser att resor är upplevelser för livet, underbara möjligheter till utveckling och minnen. Om mindre än två veckor åker Erica till Sydafrika. Hon ska vara borta hela mars. Det kommer säkert att gå bra men jag vet att jag kommer sakna henne och oroa mig.

  Hoppas du får fler soliga "efter jobbet stunder" i veckan.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder. Mössan är jättefin! Jag har aldrig vågat mig på att sticka en mössa:).
  Jag hade planerat trädgårdstid förra veckan, men det blev det inget alls med. Och nu ska det regna hela veckan.
  Ja, ja man hinner väl med det också.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder och härliga stunder! Nu går det verkligen mot rätt håll, vad ljust det blivit! Jag har tagit bort det sista av snön i pergolan, men usch vad skitigt golvet är där, hoppas kunna göra det fint snart och kanske ställa dit en stol eftersom jag förväntar mig att solen snart blir skön att sitta i där.

  Katter får lite fnatt så här års, mina blir galna när jag går ut, som om de undrar vad vi ska hitta på för kul.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Har du möjligtvis någon mail man kan nå dig på? :)

  SvaraRadera
 5. Ja, visst mår man bra, när man ÄNTLIGEN kan börja så smått att trädgårda! Behövs så lite, ja, bara lite krafsande bland plantorna, lite ogräsdragning, lite rensande av Elefantgräsblad mm mm. Och så mår man sååå gott igen!
  Härligt!
  kram Lena

  SvaraRadera
 6. Jag som hade hoppats på en ute-dag idag, men regnet stoppade detta.
  Är riktigt sugen på trädgårdspyssel. Förra säsongen var en riktig tråkig historia.
  Misstänker att jag har en mullvad på framsidan. oroväckande jordhögar i rabatten. Det blir väl att gräva upp igen och lägga ut fällor.
  Vilken fin mössa !
  Ha det gott!

  SvaraRadera