fredag 7 februari 2014

Vad jag gör?


Ja, vad gör jag egentligen om dagarna... den frågan ställer jag mig varje fredag: vad gjorde jag i veckan som gick?! för det känns som om det bara är måndag och fredag, hela tiden.

Jag tänker efter... jobbat, kommit hem, ätit, åkt och tränat, hem igen och en stickstund framför tv - så har i princip hela veckan varit. Undantag i går då jag fick packat färdigt födelsedagslådan som nu skickats till Sofia i Japan - bara för att hon bor på andra sidan jorden, missas inte födelsedagen :)

Jag skulle ju "lära mig något nytt" i år och efter funderat på både snickarkurser och andra aktiviteter, bestämde jag mig för att fortsätta med stickningen ett tag till. Min nya utmaning är att sticka en tröja till mig själv! Jag har lite svårt att få till bra passform på tröjor - de antingen för stora, för korta eller både och.

Så det jag skall lära mig nu är att sticka en tröja till mig efter mina mått. Tröjan är Idunn,  en "islandströja" av ullgarn från Island, stickbeskrivningen är på engelska - bara det är svårt nog och därför har jag anmält mig till en kurs för att lära mig tyda engelska beskrivningar - och... så stickas tröjan uppifrån-och-ned! Som ett kinderegg - allt-i-ett-utmaningar :)

Jag har kommit en bit på väg:


och jag måste erkänna att jag redan har repat upp den två gånger - men som sagt, jag vill ju lära nytt.

Jag vill tacka för vänliga kommentarer om min stickning - det är roligt när andra tycker det jag gör är fint ♥ Det är roligt med stickning, det finns alltid något nytt att lära, det är avkopplande och en kreativ hobby den mörka årstiden.

Idag har det regnat och all snö är borta. Det är grått och smutsigt därute och jag längtar så tills jag kan sitta på favoritplatsen och sticka och solen som värmer.


Men jag har sett topparna på vårlökar så det är inte så långt kvar nu. Någon sådd inomhus har jag inte startat upp - får erkänna att jag blivit lite lat när det gäller sådd. Det blir nog på sin höjd tomater och basilika sådd i år :)

Snart är det dags att leta vårtecken på allvar!

Önskar alla en trevlig helg ♥ Själv skall vi fira Johannas födelsedag på annan ort - Asia spa i Varberg - det skall bli så härligt!3 kommentarer:

 1. Vilken snygg kofta! Den skulle jag vilja sticka:) Jag har precis börjat på en tröja, det är riktigt kul att sticka.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Du tar tag i saker och lär nytt, all beundran till dej och förstår att det kräver tålamod också.

  Ingen snö hos dej, vilken skillnad.

  Kram Lissen

  SvaraRadera
 3. Hejsan Lotta!
  Det verkar som om våren skulle komma till oss mycket tidigare än förra året, tack och lov! Du är ju en fullblodsvirtuos när det gäller stickning. Tyvärr lämnade jag handarbeten, både stickning, broderi och sömnad för rätt länge sedan trots att jag höll på med dessa mycket som ung.
  Ang. trädgården har jag lärt mig att det är f.o.m. NU man skall börja njuta! Det går så fort över annars;-))! Därför är det helt rätt att börja kika efter vårtecken och leva med trädgården. Kanske är din myshörna i trädgården i bruk fortare än vad du anar;-)?!
  /Anja

  SvaraRadera