lördag 25 januari 2014

Midvinter i olika formerJa, att vi har vinter har väl inte ungått någon, och ordet "midvinter" skall vara den kallaste delen av vinter, mellan januari och februari. Här i Göteborg så har vi om dagarna mellan -2 och -6, nätterna lite kallare, men med den råa vinden från havet, så känns det ibland som -50! I dag när jag cyklade hem från morgonträningen (som var ett 75 min, mage-rumpa-lår-pass-som-körde-slut-på-mig-totalt ), så var det just -2 och motvind så det kändes som just -50 och som om jag fick istappar i ansiktet!

Nu efter duschen känner jag mig härligt trött i kroppen och kan med gott samvete gosa in mig i filten och slappa :)

Så här såg det ut under vårat soffbord idag:
Det är jag som spänner ut en stickad sjal på mattan :) Bastmattor passar oss perfekt, de klarar av katthår, lite klös från kattklor, är lätta att dammsuga av och perfekt att hantera färdiga stickningar, det där sista när det skall spännas och sträckas.

Jag har precis avslutat en mysteriestickning, sjalen "midvinter". Det är "Sticka - sveriges stickförening" som publicerat ledtrådar och inspirerat mig att avancera i stickningen - jag skulle ju lära mer och nytt :)Jag är så förtjust i ullgarn! Många tycker det är lite stickigt, men det tycker inte jag, ofta blir det mjukare efter uppsköljning och just en sjal värmer så gott om axlarna.
Jag har alltid drömt om att ha höns pickandes i trädgården, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig ett å annat får betandes med :)

Okänd bild från Pinterest


*

Idag får vår hyresgäst Tove´s mamma Ann en speciell hälsning här på bloggen. Så roligt att du skrev en kommentar här! och jag passar på att återigen tacka för den fina Julrosen jag fick av er när ni var på besök hos Tove. Den blommade länge och jättefint - ovanligt fint för att vara en Julros, som kan bli lite grinig när den är inomhus. Nej, det är inte "er" Julros som var med på bild tidigare, den vågade jag inte plantera ut mitt i vintern, den hade kanske fått en chock av kylan och det ville jag inte. Julrosen är i källaren men så fort våren kommer, skall den planteras ut i trädgården och den kommer säkert att blomma fint nästa säsong.

*

Önskar alla en fortsatt trevlig helg ♥

7 kommentarer:

 1. Ja det biter rejält i kinderna när man är ute, även om jag bara går:) Tycker att du är så enormt duktig på att sticka, blir lika avundsjuk varje gång:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag har kikat lite på dina stickade saker. Så mycket fint du har gjort. Visst är det roligt att sticka (och även att virka). Nu blev jag sugen på att sticka vantar, men har börjat på en sjal, så jag får göra klart den först.
  Ha det bra!
  Malin

  SvaraRadera
 3. Ja fy för kyla och blåst, städer vid havet blir alltid extra 'vassa', avundas dig inte. Men vi behövde en vinter
  för då kan vi sen börja glädjas när våren börjar tina. Några dagar till sen är vintermånaden till ända.
  Den sjalen hade ett mkt vackert mönster, bra gjort av dig.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 4. Ja, usch ja! Det känns som -50 även för en soffpotatis ;-))!
  Vad jag beundrar dina fina handarbeten! Du är så superduktig Lotta (vilket är förstås onödigt att påpeka...) !/Anja

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastiskt vacker sjal, du ska vara stolt som kan sticka så fint.

  Tror ibland att det blir kallare hos er på vintern med blåst och fuktiga vindar. Duktig du är som cyklar och tränar och förstår att det är skönt och tillfredställande känsla.

  Ha en fortsatt bra vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Very energetic blog, І loved thɑt bit. Wіll there be a part 2?


  mу web-site - chocolateperiodictable

  SvaraRadera
 7. Hej Lotta! Sitter du invirad i filten ännu, ja för nu har vi verkligen vinter som heter duga.
  Jag har gett dig en utmaning i min blogg, hoppas du vill vara med och svara på lite frågor.

  Må väl i vinter Sverige. Kram/ Eva

  SvaraRadera