fredag 17 januari 2014

Vinterstämning


Men så kom äntligen vintern - till slut, med snöfall och kyla och gud vad skönt att slippa regnet!

Egentligen skulle jag och syster yster åkt till stugan vid havet men det varnades för mycket snö och kraftiga vindar med risk för "snödrivor" på vägarna, så vi håller oss hemma.

Det är nu det är bra med äpplen till fåglarna. Jag har haft äpplen ute i trädgården som julpynt och vips så har de försvunnit. Idag la jag ut några nya och även en mindre rolig banan - fast de undviker den - kanske är det inte bra med bananer för Starar?Det blir lite hemmafix i helgen i stället, skall nog sätta fast golvlister vid det nya golvet i sovrummet - åh vad jag tycker det blev fint! :)
Såg att på nästa bild så kom gammelkatten Findus med där han låg i korgen. Nu är det så sorgligt att han är inte hos oss längre, han är i katthimlen.Han blev 17 år och åldern tog ut sin rätt, han fick bl a njursvikt och blev sämre och sämre. I tisdags åkte jag till veterinären och vi bestämde att han fick somna in innan det blev ännu sämre.

Så ledsamt för han har ju varit med oss i 17 år, en lång tid och då är det svårt att skiljas från honom. Jag vet inte om de andra katterna, Freja och Tiger förstår att han inte finns hos oss längre, kanske tror de han är ute? men jag tycker Freja har varit lite extra orolig - hon var verkligen fäst vid honom och de sov ofta tillsammans. Jag kommer i alla fall sakna hans "buffande" med huvudet, t o m sakna hans krafsande på garderobsdörren kl 4 på morgonen när han ville ha uppmärksamhet för mat eller att bli utsläppt :)Hoppas du har det bra i katthimlen ♥Önskar alla en skön helg och kör försiktigt på vägarna!
6 kommentarer:

 1. Så sorgligt med Findus :( Vet hur det är med tre stycken på ett halvår som fick åka till katthimlen:( men vi vet ju att våra älsklingar har haft det bra hos oss så länge de levde och det får vi trösta oss med Lotta. Tror alldeles bestämt att både Freja och Tiger vet vad som hänt och de sörjer på sitt sätt men så småningom vänjer de sig också. Kram på dig/Monne

  SvaraRadera
 2. Sorligt med Findus-katten. Skickar varm kram!

  Lite snö och mycket blåst har vi här idag. Svårt på vägarna men jag är ändå glad att det äntligen kom lite vitt.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med katten men han fick många år!
  Fint med strutarna på trappräcket!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Sorgligt med er Findus.... Men han blev ju verkligen gammal!!
  Glad att se flera bloggare skriva positivt om "det vita"!;-)
  Hm..... Lite uppmuntran i dessa "bakslags-tider" behövs!!
  Och ja- nu ger vi pippi-arna allt de gillar- så de ska klara sig bra!!
  Fint sätt att ge dem äpplen på!

  SvaraRadera
 5. Visst har Findus det bra i sin katthimmel, inte dåligt att bli 17 år gammal.
  Jag förstår dig mycket väl att man är jätte ledsen och sörjer, det har ju varit en familje-medlem.
  Man blir så fäst vid sina raringar så det går inte att beskriva i ord.
  Jodå katter känner på sig att något inte stämmer, de kan också sörja på sitt sätt.

  Tröstekram/ Eva

  SvaraRadera
 6. Fint med strutarna. En riktigt bra idé.
  Elisabeth

  SvaraRadera