söndag 12 januari 2014

Söndagsfix


Idag har jag skrotat runt här hemma - julen är nedpackad och nu är det roligt att fixa till det, ni vet - flytta runt på prylar, damma av och försiktigt ta in lite vår i form av färgglada kuddar m.m - men jag inser att jag behöver köpa lite gröna växter - vill fånga känslan av en slingrig växt mot naturmaterial.
(nu har jag fullkomligt hjärnsläpp, kan inte komma på vad den lilla slingerväxten heter! den lilla söta som kryper runt överallt och sprider sig som sjutton)Jag var nere i källaren och vattnade övervintrarna och de flesta lever - hurra! Fikonet har börja grönska och jag klurar på om jag inte skall hämta upp krukan, gillar verkligen Fikonträdets bladform.

Såg också att i krukan som Kiwiträden bor i har det börjat grönska - och det är just ovan nämnda slingerväxt som satt bo i krukan och nu vaknat till liv.

Kanske dags att hämta upp Murgrönsviolerna och ge dem ny jord? Då blir det grönt på fönsterbrädan :)

Ute är det kall vind, det yr lite lätta snöflingor men jag tror inte det blir någon snö som lägger sig idag, kanske i morgon. Balkongen ser nu så öde och kall ut, annat var det i somras med böjande gardiner och hängmattestolen...


När vi var i Österlen, Kåseberga så köpte jag ett vindspel som klonkar lite lagom mysigt när jag sitter på balkongen.

Jag är också glad över att Björnbären gav så god skörd 2013 och idag har jag kokat björnbärssylt :)

Nu är det en ny vecka på G och som sagt, det skall bli spännande att se om vi får lite snö och vinter.

Önskar alla en bra vecka ♥6 kommentarer:

 1. På A svarar jag MURREVA.

  Här blev det som sagt lite vinter i alla fall. Till barnens stora glädje :-). T.o.m. snowracern har åkt fram. Härligt det låter att ha en lite gömma med vinterförvarade gosaker att plocka fram. Själv är jag urusel på vinterförvaring, det mesta dör bara eftersom jag glömmer bort de. De enda jag lyckas med är en och annan pellis och Afrikas blå lilja. Olivträden klarar sig mest för att jag har de inomhus, där de inte alls trivs på vinter. Så det ena är helt blad löst nu... Mitt fikon bor också inne i vinter (fikonets första år här) och det hänger typ 4 fikon från i höstas som jag inte vet vad jag ska göra med, och inte ett enda blad... Vi får väl se hur den mår till våren.

  Ha det bra!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Gott med björnbärssylt!!
  Fina bilder med sol och vallmo i förra inlägget!!!
  Har inte förmått mej att ta ner julstjärnorna i fönstren ännu men annars är allt borta.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Murreva heter väl den lilla söta?
  Ingen snö här ännu men den får gärna komma nu och stanna ett par veckor eller en månad. Sen vill jag ha vår!
  Jag tittade till växterna i Lugnet idag. Där är ingen värme på men det har ju inte varit så kallt precis. Murgröneviolen är grön precis som lyckoklövern och rosmarinen. Kamelian och olivträdet har jag i verandan. Där är kallt men frostfritt.

  Ha en bra ny vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Finns det liv, finns det hopp ! Ett hopp om grönska även detta året. Så bra att du kan få dina växter att återvända tillbaka. Det är hopplöst hos mig, men jag har ingen bra förvaringsplats, även om det finns uthus, ladugård (tom)
  jordkällare (mörkt) inget blir bra.
  Men nu ska den riktiga kylan och vintern komma, sägs det.

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 5. Åh! Vilket vackert vindspel! Och vilken fin blogg du har, många vackra bilder :) Hit kommer jag tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Att skrota runt hemma är underskattat. Det tycker iaf jag. Värsta hemmakatten.
  Växten är en murreva. Har den själv, fast inte i vit, "bara" blålila. Din är finare ;)

  Gott att höra att det finns hopp om liv på det som gömts i källaren. Får mig osökt att tänka på papperspåsen med pelargoner som jag inte tittat till sedan i höstas. Undras om det finns liv där?

  Tamara

  SvaraRadera