fredag 3 januari 2014

En regnfri dag och mood board januari 2014Lustigt att man kan bli så glad för så "lite", som att det inte har regnat idag :) och maken som åkte iväg tidigt  i morse för att fiska, fick nog en bra dag vid sjön.

Jag däremot tog mig en latmorgon, jag var visserligen vaken tidigt och satt och slösurfade med morgonkaffet, funderade lite på vad jag skulle hitta på idag, tittade in hos Karin A och blev inspirerad till en "mood board".
Jodå, det finns en del därute om man tittar efter. Tack vare den milda vintern så har jag fortfarande purjolök i odlingslådan! Jag köpte en sådan där "färdig-sådd-låda" med purjolöksbebisar som jag planterade och det gav en riklig skörd. Delade med mig till Johanna och även hon kan skörda purjolök mitt i vintern.
Hittade en bild jag tog i november: Det blev en motionspromenad i skogen - usch vad blött det är! och väl hemma igen blev det en inspektionsrunda och det blir mycket jobb med högtryckstvätten till våren - massa alger att spola bort - det är ju nackdelen med en mild vinter :(

Ännu ett innnehåll från en Bockashispann kom i jorden idag - hittade flera feta daggmaskar när jag grävde, så det pågår nog aktivitet i jorden även om det är kallt och blött.

Vid nästa trädgårdsdag skall vinstockarna beskäras och jag kan nog klippa ned buskarna (spirea av olika slag).

Nu blir det stickning och repriser på svt play :)
7 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fin moodboard! :) Att man fortfarande hittar saker i trädgården måste vara fördelen med den här gröna vintern (längtar faktiskt efter lite snö). Låter skönt med repriser och stickning. Hoppas du får en fin helg!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Just det, vinstocken var det ju! Glömmer hela tiden.
  Fin mood board. Visst finns det lite fint här och där om man letar lite. Mina vit julrosor är det finaste här nu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej, javisst finns det mycket i naturen som man kan använda och göra en vacker 'tavla'.
  Super fin Mood board ! Det hade jag aldrig kunnat få ihop så bra.

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Finfin Mood board du har fixat!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Vilket fint moodboard, man kan inte tro att det är mitt i vintern, med allt grönt som du visar

  Ha en fin helg. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Fin moodboard, väldigt grön för att vara januari! Svt play är bra att ha, själv har jag plöjt igenom den fantastiska miniserien Frk Frimans krig.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej.
  Jag kan varmt rekommendera att sticka uppifrån och ner.
  Det spelar ingen roll vilket garn du har, man provar under tiden.
  Det finns bra mönster på nätet, eller köp ett häfte från tantkofta.
  Jag har stickat både stora och små koftor med den tekninken.

  SvaraRadera