torsdag 2 januari 2014

Gott slut och ett Gott Nytt 2014!


Det önskar jag alla, ett gott 2014! Hoppas ni hade ett gott slut - det hade jag :) Först var vi vid stugan och myste i storm och regn, nyårsafton firade vi med goda vänner och mycket god mat.

Spännande med ett nytt år och klart det har funderats på vad som skall hända i år, vad som kommer göra avtryck i livet.

2013 blev ett bra år, hänselserikt, behagligt och hälsosamt ( i alla fall tills december kom... :)

Jag gjorde en snabbtitt bakåt i tiden här på bloggen och väder har vi ju verkligen haft! En lång, kall vinter januari-februari men med ovanligt många soltimmar - det kan man ju inte säga att det är nu - däremot slagit rekord i flest gråa, regniga dagar! Det har stormat x flera - ovanligt många stormar men det lär ju bero på de milda vindarna.

Undra hur våren blir 2014? Tidig gissar jag och inte lång och kall som 2013. Om det inte regnade skulle jag säkert vara ute och resa ogräs! Alla löv och sådant där är borta - bara liiiite kvar i rabatterna utifall att det slår till och blir kallt.Sommaren 2013... som jag och Johanna inledde med en weekedtrip till Österlen - och eftersom det var så lyckat, tar vi en repris 2014 :)Det blev en trädgårdsresa  på västkusten när vi tackade av chefen som gick i pension. Jag var också på trädgårdsrunda i Hyssna med Johanna och vi fick båda inspiration. Johanna debuterade i trädgårderiet och jag hjälpte henne med växtval, gräva och plantera.

Hemmavid byggde vi på stödmuren mot slänten och 2014 hoppas jag kunna slutföra arbetet med plantering av tåliga växter - Nävor av olika slag blir temat.

Båtsäsongen var den bästa på länge! Härliga helger och sköna semesterdagar, ett varmt hav som lockade till många bad. Stugan vid havet fick också många besök.

Jag kommer ihåg att jag hade väldigt svårt att säga adjö till sommaren, ville inte acceptera hösten och kanske hade jag på känn att det skulle bli en extra, grå och regning vinter....

Som tur var blev det sommar igen när jag med kollegor åkte på vinresa till Nice! Det var inte sista gången! Åh vad mysigt det var, trevligt, gott och många skratt.


Minns att när jag zippade på ett gott rosevin och njöt av livet, ringde jag Sofia som stod på flygplatsen för att ge sig ut på sin kanske, livs resa - till Japan.
Hon har det fortfarande bra förresten, men fryser. De har ingen värme i stenhusen och är det kallt, +8 och regn, då är det kallt och fuktigt inomhus - hon fryser hela tiden och haft rejäla förkylningar! Måtte våren komma tidigt till Japan med.

Varje år vill jag lära något nytt - någon form av utmaning måste jag ha! 2013 satsade jag på stickning och gick fler kurser: vantstickning, tvåändsstickning och dubbelstickning. Måste ju erkänna att det enda jag praktiserat är vantstickning... de andra var lite avancerade och tar tid - det sparar jag tills jag blir pensionär :)

Något som är riktigt roligt är "mysteriestickningar" där man får en ledtråd i taget och du vet inte riktigt hur det kommer bli när det är färdig - riktigt spännande! Klicka på bilden och ta en titt.Just nu är det ett "sjalmysterium" och ett "vantmysterium".

Vantarna gillar jag mycket, nytt och avancerat mönster, härliga vårfärger och inspiration tror jag skaparen har hämtat från en rosornas värld. Mudden på vantarna stickas i mönster "rosebud med fläta" , och jag gissar att det blir mer rosor och blad på själva vanten :)


 För nu börjar jag längta! Och ni med gissar jag :) Har redan läst om de som börjat så - visst är det härligt! Jag har inte riktigt tänkt i de banorna och jag tror jag drar ned på sådderna i år - det får bli tomater förstås, Tagetes Linne & Luktärt är ett måste och tja, det blir säkert något mer :)

Men nu återstår det - vad skall jag "lära nytt" 2014? Jag har ingen aning! och det gör mig lite.... rastlös, för jag vill något nytt varje år!

Har funderat... tränar gör jag ändå, fotokurs har jag gått, photoshop med, trädgårdskurser har jag också gått, laga mat kan jag. Målat har jag gjort, Kalligrafi med. Sy kan jag. Det blir en "svår" nöt att knäcka ;)

Kanske ni skall gå en kurs/lära nytt 2014? Berätta så kan jag kanske få inspiration!


Vi hörs


6 kommentarer:

 1. Grått har det verkligen varit länge nu och ska tydligen vara ett tag till. Det regnar här nu.

  Ja, vad ska du kunna lära dig? Snickra, svetsa (till trädgården tänker jag då) ???

  Miniresa med dottern låter mysigt. Undrar om jag skulle kunna få Erica med på något?

  Skickar lite värme till stackars Sofia som fryser. Jag hatar att frysa så jag lider verkligen med henne.

  Kramar :)

  SvaraRadera
 2. Så mycket du kan! Vilken duktig Lotta! Tja, ett nytt språk kanske eller fördjupa kunskaperna i något som du redan kan hyfsat bra? Eller spela ett instrument? Amatörteater?Amerikanska experter som förutspådde vädret för Västkusten 2013 menar att vi får en mycket mild vinter.

  Ha en riktigt god fortsättning på året. /Kram, Anja

  SvaraRadera
 3. Ja du, vad ska man lära sig ... Har ju en dröm om att gå en kurs i italienska, men när den varit har det aldrig passat med hur jag jobbar! Typiskt!

  Ser fram emot ett nytt trädgårdsår nu, nu när julen är över så vill jag knappt ha snö, men jag antar att det kommer att komma så det både räcker och blir över innan det blir vår.

  God fortsättning på året, kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag ska gå fotokurs, det kan man aldrig få för många av! Jag skulle vilja lära mig att fläta korgar, trådslöjd, ta till vara på all drivved och göra vackra saker av den...åh det finns så mycket kul och så måste jag resa (och det ska vi snart göra....)
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Hej igen, jag har en relativt ny kamera, Nikon D7000, och den har obegränsade möjligheter och nu ska jag gå en
  grundkurs för att lära mig kamerans grunder, jag vet för det mesta hur jag vill ha bilden men att få till det just så är inte det enklaste. Jag har gått en dagskurs för den här läraren innan och vet att han förstår hur jag vill ha mina bilder och är jättebra på att förklara.
  Ha en bra dag, nu ska jag röja bort det sista av julen!
  /Lotta

  SvaraRadera
 6. Vilket fin tillbakablick.
  Tom en vinterälskare som jag vill ha en mycket tidig vår i år. Nu kan det kvitta med snö.
  Jag skulle hemskt gärna gå en kurs i "blixt fotografering". Överhuvudtaget skulle jag vilja lära mig att fotografera människor.
  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera